Zapovjedna odgovornost - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zapovjedna odgovornost

Zapovjedna odgovornost

Second in Command (2006.)

Sony Pictures Entertainment / Blitz film i video

93' akcija, triler

Režija:           Simon Fellows

Uloge: Jean-Claude Van Damme, Julie Cox, William Tapley, Alan Mckenna, Razaaq Adoti, Warren Derosa, Serban Celea, Colin Stinton, Emanuel Parvu, Razvan Oprea

Scenario:        Jonathan Bowers, David L. Corley, Jayson Rothwell

Producent/i:   David Bixler

Zemlja:          SAD, Rumunjska

Linkovi: imdb

Zapovjedna odgovornost

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
4
0.00

Semmy 12.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Akcija

Van Damme u Akciji,još uvijek vrlo uspješno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

car_1 01.02.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Van damme u novijem izdanju

Ovaj film je za poćetak drukćiji od ostalih Van Dammovih filmova nema veze s borilaćkim vještinama(makar ih ima malo) ili osvetom kao većinu Dammovih. Ovaj film je vrlo slićan filmu ''Napad na policijsku postaju 13''. No da zapoćnem s recenzijom,film mi je bio zapravo dost dobar i zabavan i ima solidnu priću. Gluma ovog filma je doista dobra a Vann Damme za to ćini dosta zasluga(definitivno jedan od boljh gluma u njegovoj karijeri). Film ima dosta realistićnih scena i solidnu akciju. No tu su i problemi. Ponekad film vrrlo brzo mjenja kut kamer pa se ponekad baš i ne vidi dobro kaj se događa i ima i tu malćice šlampave režije. No za kraj fim je dosta dobar. Nekim Van Damm fanovima se možda ne svidi ovaj film jer je drugćiji od njegovih ostalih filmova no svakako se meni svidio. ocjena 4 zabuno sam stavi 1.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 16.06.2006 Ocjena recenzije : 3.4

Maximum Van Dammage!

Prije nego što se osvrnem na film trebate znati,da sam ja kako se ono kaže Van Damme Fan,i uvijek s veseljem dočekam neki njegov novi film,unatoč činjenici da mu je kvaliteta filmova u zadnjih par godina pala.
Mogu reći da sam i ovaj film dočekao sa velikim iščekivanjem jer sam proteklih dana pročitao gro dobrih kritika i pohvala vezanih uz njega.I zbilja,film je jako dobar,mnogo drugačiji od većine filmova koje smo navikli gledati sa njim u gl. ulozi,bio sam ugodno iznenađen.Nema tu kružnjaka,špage i ostalih sitnica koje krase njegove filmove,izgleda da se je čovjek malo uozbiljio,u cijelom filmu imaju svega tri šore,ako ih se uopće može tako zvati,jer najduža zadnja traje mooožda minutu.Onim tvrdim fanovima,naviklima ga gledat u starom izdanju gdje se sve svodi na šoru,to se neće svidjeti,meni pak je.Jer za razliku od njegovih kolega,koji su također bili popularni 90-ih god., Lundgren,Seagal itd te štancaju slične akcijske filmove kao i prije,(samo mnogo,mnogo lošije) ko na traci(posebice Seagal,po 3-4 komada u 1 god.),Van Damme je jedini koji se trudi napredovati,što glumački,što izborom filmova,a ovim filmom je to i dokazao.U ovih 7 godina njemu se je zalomio samo jedan baš sasvim loš film,"Derailed",definitivni jedan od najlošijih filmova koje sam ikada gledao,ali Seagala je jako teško potući sa samo jednim filmom,jer njemu ih se je "zalomilo" mnogo više.
Vizualno film uopće ne izgleda poput nekog B straight to video naslova.Lijepo snimljeno i kadrirano,onako u stilu serije 24,jedino ponekad nepotrebno korištenje slowmotiona kvari taj "realističan pristup".
Ali iako se radi o iznenađujuće vrlo dobrom filmu,koji mi se svidio,ja ga ipak iz razloga što obožavam njegove stare filmove (Teška meta,TimeCop itd),upravo zbog kružnjaka,šore i sveg onoga što krasi njegove starije filmove,ne bih svrstao među njegove najbolje naslove.No kao jedan ozbiljniji zaokret u njegovoj karijeri,i odstupanje od akcića namijenjenih samo za zabavu,svakako podržavam ovakve promjene.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: