Ubojstvo i margarite - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubojstvo i margarite

Ubojstvo i margarite

The Matador (2005.)

Miramax Films / Blitz film i video

96' komedija, krimi, drama

Režija:           Richard Shepard

Uloge: Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Hope Davis, Phillip Baker Hall, Dylan Baker, Adam Scott, Azucena Medina, Portia Dawson

Scenario:        Richard Shepard

Producent/i:   Pierce Brosnan, Beau St. Clair, Sean Furst, Bryan Furst

Zemlja:          SAD, Irska, Njemačka

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Ubojstvo i margarite

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.95
20
0.00

markoboban 30.12.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Profesionalac i amater

Susret dvojice muškaraca u Mexico Cityju, gde su obojica na zadatku, neočekivano će ih zbližiti i od potpunih stranaca pretvoriti u dva istinska prijatelja.Julian Noble (Pierce Brosnan) je plaćeni ubica koji za velike pare sređuje tipovane momke širom sveta.Danny Wright (Greg Kinnear) je tipičan porodični čovek, koji ima finansijske probleme i očajnički mu je potreban samo jedan unosan posao.Čudan splet okolnosti spojiće dvojicu ljudi koji će pružiti jedan drugome tako potrebnu pomoć...Richard Shepard potpisuje se kao kompletan autor ove na neki način, mračne komedije, s dosta crnog humora i pomalo politički nekorektno sročenih dijaloga, koje možemo čuti tokom brojnih razgovora dvojice glavnih likova.Najveći adut filma jesu upravo glumačka izdanja, jer Greg Kinnear i naročito Pierce Brosnan se odlično nadopunjuju i polazi im za rukom da celu radnju iznesu na svojim plećima. Film je sniman na lokacijama po Meksiku, koji uspeva da nam dočara brojna mesta širom sveta na kojima profi-ubica odlazi kako bi završio prljave poslove.Dinamična zanimljiva radnja daje poseban kvalitet filmu.Međutim u ovoj filmskoj priči nema baš toliko zanimljivih (sporednih likova), a što je možda i mala zamerka na račun scenarija (nekome postaje monotono kada stalno vidi iste face u kadru).Solidna režija, uz dopadljivu glumu, ipak svrstava ovu uvrnutu komediju u rang gledljivih filmova, bez obzira što se ovde ne radi o nekom bogzna kako kvalitetnom filmu. Pogledati, pa tek onda doneti svoj sud o ovom filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lincoln_osiris(RDJ) 19.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Film: +4 Pierce Brosnan: +5

Neću previše hvaliti maestralnu izvedbu Brosnana jer kao što vidite drugi su ga već dovoljno nahvalili. Ubojstvo i margarite su odlična komedija koju svakako pogledajte ako se želite dobro nasmijati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 01.11.2006 Ocjena recenzije : 2.5

Ocjena više zbog Brosnana

Mali film s velikim glumačkim rolama. Tako bi se ukratko mogao opisati ovaj film.
Kao najbolji dio filma istaknuo bih upravo glumačke izvedbe odličnog dvojca Brosnan - Kinnear. I jedan i drugi briljiraju u svojim ulogama, koje kao da su stvorene za njih. Scena u baru kada se upoznaju, demonstriranje Brosnanovog posla na koridi i završna scena ubojstva na konjičkim utrkama - su vrhunci filma. Ovdje bih se posebno osvrnuo na izvedbu Brosnana koji je odličan.
On kao da želi što više glumiti likove koji su čista suprotnost onome po čemu će ostati upamćen, a to je uloga Jamesa Bonda. Ovom ulogom to je u potpunosti uspio. Izvrsnuo se uživio u lik prolupalog, ostarjelog plaćenog ubojice i portretirao (po meni) jedan od boljih filmskih likova u posljednje vrijeme. Kao glumačkog partnera imao je iskusnog Kinneara koji mu je samo pomogao da njegova izvedba još više dođe do izražaja.
Redatelju Shepardu ovo je bio prvi veliki fim koji je, ponajviše zahvaljujući upravo Brosnanu (jedan je i od producenata), postao više od malog nezavisnog filma. Bit će zanimljivo vidjeti novi Shepardov uradak koji se snima sa Gereom o ratu u Bosni da li će s njim uspjeti ponoviti ono što je i napravio sa bivšim Bondom.
Od ovog filma nemojte očekivati ni previše spektakularnih scena niti ga poistovjetiti sa dosadašnjim Brosnanovim filmovima, nego se jednostavno prepustite glumačkim izvedbama i uživajte.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 24.10.2006 Ocjena recenzije : 4.0

odlični Brosnan

Svaka mu čast,ovo mu je definitivno najbolja uloga koju sam ja videl(kad promaršira pijan u gaćama kroz hotel.za krepati).On glumi plaćenog ubojice,više kao neki Bukowski lik koji zajebe par "ugovora".U hotelskom baru se sretne s Kinnearom kojemu propadne posao i počnu zajedno piti i jadati se jedan drugom...Odlična crna komedija s odličnim glumcima.ocjena 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 16.06.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Zločesti Brosnan je dobar Brosnan

Dakle,moram reći da me s početka ovaj film uopće nije interesirao, jeste da Brosnan glumi,ali mislio sam da je to neki mali festivalski film (zapravo i je) kojeg će opet kritičari obožavat,a film je dosadan do zla boga.No onda sam vidio trailer i nekako me zainteresiralo,posebice jer je trailer bio jako smiješan.Ubrzo nakon toga počeo sam čitati sve redom pohvalne kritike,posebice na Brosnanovu izvedbu i odlučio sam ga pogledat,pa kud puklo da puklo,te sam ostao oduševljen filmom.
Priča,priča je veoma zanimljiva, možda malo teže vjerojatna,ali svakako zanimljiva.Opičeni i prolupali profesionalni ubojica,koji nema prijatelja i počinje se malo gubiti,u baru hotela upozna tipa i oni postanu "prijatelji",te mu ovaj čak otkrije što radi,ok,kao što rekoh zanimljivo.
Režija,režija nije ništa posebno ali sasvim solidno,zapravo čak možda i malo više od solidnog, redatelj Richard Shepard je na pristojan i zabavan način ispričao tu priču, koristeći pri tome i izvrstan soundtrack.No ono što je mene najviše oduševilo su bili dijalozi i Brosnanova izvedba.Uživao sam u svakoj minuti njegovog pojavljivanja na ekranu.Mislim čovjek je bio izvrstan Bond u svim Bond filmovima sa njim,ali ova uloga mu je definitivno vrhunac,izvrsno je odigrao lik na rubu između karikature i stvarne osobe.Kinnear je bio također izvrstan,i odlično su funkcionirali kao par na ekranu,ali ovo je definitivno bio Brosnanov Show,ono Brosnan je lud,lud,lud kroz cijeli film.Moglo bi se možda čak reći da je ovo njegova osveta za Bonda,jer se naveliko sprda s njim,pije,puši,zavodi/ševi žene,baš kao i Bond,ali na mnogo opičeniji,smješniji i otkačeniji način,a i brkovi mu smiješno/dobro stoje.
Jedino u zadnjih 15 min film postane nekako mlak?! Ne znam kako bi se točno izrazio, ali uglavnom tu mi se malo gubi oštrina humora,događa se mali pad kvalitete,ali sasvim mali pad,no to nimalo ne kvari film u cjelini.
Zaključak je da svakako preporučam ovaj zabavan i lud film koji ćete definitivno gledati sa smješkom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: