Neprijatelj pred vratima - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Neprijatelj pred vratima

Neprijatelj pred vratima

Enemy at the Gates (2001.)

Paramount Pictures

131' akcija, drama, povijesni

Režija:           Jean-Jacques Annaud

Uloge: Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz, Joseph Fiennes, Bob Hoskins, Ron Perlman

Scenario:        Jean-Jacques Annaud, Alain Godard

Producent/i:   Alain Godard, Alisa Tager, Thomas Tannenberger

Zemlja:          SAD / Njenačka / VB / Irska

Linkovi: imdb

Neprijatelj pred vratima

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.57
28
0.00

Istinita priča o okršaju proslavljenog ruskog snajperista Vassilia Zaitseva i nacističkog najboljeg strijelca Majora Koniga, za vrijeme Drugog svjetskog rata u Staljingradu.

Povučeni Vassili je običan vojnik, koji svoju dužnost obavlja s nevjerojatnom sposobnošću. Kad je Staljingrad trebao pasti u njemačke ruke, a Sovjetski Savez bio pred kolapsom, nije bilo bolje vrijeme za herojsko spašavanje grada.

Sovjetski politički časnik Danilov  uvidio je Vassilijev potencijal i odlučio je vojnika pretvoriti u nacionalnog heroja. No kad se i Vassili i Danilov obojica zaljube u Taniu, hrabrog ženskog vojnika, Danilov počne mrziti heroja, kojeg je sam stvorio.

U međuvremenu Vassili je zaradio novog neprijatelja i postaje metom njemačkog najboljeg strijelca Majora Koniga, koji je zadužen da nađe i ubije Rusa. Dok ljudi u Staljingradu umiru u teškim mukama i velikom broju, dva čovjeka, neprijatelja, proživljavaju svoj rat u samoći, boreći se jedan protiv drugoga i pokušavajući spasiti svoj život i oduzeti tuđi.