Thumbsucker - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Thumbsucker

Thumbsucker

Thumbsucker (2005.)

Sony Pictures Classics / Continental film

96' komedija, drama

Režija:           Mike Mills

Uloge: Tilda Swinton, Keanu Reeves, Vincent D'Onofrio, Vince Vaughn, Lou Taylor Pucci

Scenario:        Mike Mills

Producent/i:   Cathy Schulman, Bob Yari, Ted Hope

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Thumbsucker

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
5
0.00

Shvativši da mu navika cuclanja palca uništava život, tinejdžer Justin svoj problem pokušava riješiti hipnozom.

Justin Cobb (Lou Taylor Pucci) je 16godišnjak koji, otkad zna za sebe, veći dio vremena provodi cuclajući palac. Otac (Vincent D'Onofrio), koji se proslavio kao igrač nogometa, pokušava mu pomoći raznim protuotrovima no ništa ne pomaže. Majka (Tilda Swinton) pak ima drugih zanimacija. Ona je medicinska sestra u imaginarnoj vezi sa TV zvijezdom što joj ne ostavlja previše vremena za sina.

Vidjevši da mu nesretna navika smanjuje izglede kod suprotnog spola na nulu, uništava obitelj i bilo kakav oblik društvenog života, Justin u pomoć poziva ortodonta (Keanu Reeves) hipija koji problem pokušava riješiti hipnozom.

Nakon tretmana, počinje eksperimentirati konzumirajući veće količine alkohola, droge i seksa, a posebna su priča debate na koje se Justin zakačio kao da su pitanje života i smrti. Kao, uostalom, i sve kad ste u pubertetu.

'Thumbsucker' je debitantski film Mikea Millsa, još jednog iz plodne meke redatelja, Directors Labela, uz već priznate i poznate; Spikea Jonzea, Michela Gondrya, Jonathana Glazera i nekoć im pripadajuće Sofie Coppole.

i.k.