Da Vincijev kod - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Da Vincijev kod

Da Vincijev kod

The Da Vinci Code (2006.)

Sony Pictures / Blitz film i video

149' krimi, drama, triler

Režija:           Ron Howard

Uloge: Tom Hanks, Audrey Tautou, Alfred Molina, Ian McKellen, Juergen Prochnow, Paul Bettany, Jean Reno, Clive Carter, Seth Gabel

Scenario:        Akiva Goldsman, prema romanu Dana Browna

Producent/i:   Brian Grazer, John Calley

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Da Vincijev kod

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.32
121
0.00

Filmski Fan 25.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Da Vincijev kod

Knjiga je odlična, film je odličan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 09.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

LOŠ PRIKAZ ODLIČNOG ROMANA

Knjiga Da Vincijev Kod jedna je od najprodavanijih bestsellera u povijesti i zbilja ga vrijedi pročitati jer se nećete moći odvojiti od stranica.
Film Da Vincijev Kod je vizualno neuredan,a radnja i scene filma su zbilja konfuzne,tako da gledatelji koji nisu čitali knjigu neće moči shvatiti o čemu film uopće govori.Ovo je primjer lošeg prikaza romana za kojeg je prvenstveno kriv redatelj,film je trebao režirati Spielberg ili Ridley Scott.Ako nemate što drugo raditi,pogledajte ga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Bezvezan trilerčić koji bi prošao neopaženo bez velike medijske pompe

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ave delmati 03.12.2007 Ocjena recenzije : 1.0

sranje

film je teška škovaca koja na temelju nekih pretpostavki golica maštu naivnih ljudi!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ArcMihael 11.11.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Zašto?

Zašto sam potrošio 2 sata na ovaj film?
ni sam ne znam ali je jako loš, glup i ako nemate pametnijeg posla odite rađe spat neg ovo gledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lejla_s982 10.05.2007 Ocjena recenzije : 3.0

da li vam je smiješno?

1. knjiga
usljed velike pompe koja se digla, pohitila sam k prvoj knjižari da bih uzela knjigu.. Istina, zanimljiva je- ali samo to. nije baš da me oborila s nogu. Iz pika mogu nabrojat na desetine boljih knjiga.Ono što je držalo moju pažnju je upravo to, da je knjiga pisana kao za film, prekidi radnje kada postane uzbudljivo i sl. Sve u svemu, ocjena za knjigu: 3,5 od 1 do 5 i 7 od 1 do 10.
2. film- Kako već rekoh, knjiga je pisana kao za film, pa su moja očekivanja, uzevši u obzir i "zvučna" imena uistinu bila velika. Ali avaj- gorko se prevarih. Predugo, prezamorno, preglupo, predosadno... Neke scene su mi bile toliko smiješne da sam želila izletiti iz kina. Po završetku projekcije, na licima svih prisutnih (ili barem velike većine)očitavalo se nezadovoljstvo.
Toliko prašine ni za šta!!!
Ah da, još i to. Jedna od najdebilnijih scena-kada Manks dolazi kod onog engleskog sira. Pitanja na ulazu- zaista glupavo. Pa tek njen pokušaj na kraju da ispadne komična "hodanje po vodi". A debilana i u knjizi bila mi je ta kad ustvrdiše da je baš ona potomak Hrista). Da ne govorim o tome kako je ona mudra i pametna bila, još od djetinjstva. Uber-kid:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

SILENT HILL4 28.03.2007 Ocjena recenzije : 2.33

odlično

film je odličan pročito sam i knjigu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 20.01.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Da Vincijeva Dosada

Da Vinci Code film je uzburkao sve valove, mediji su brujali o njemu, vodili su se prosvjedi, u kafićima se govorilo o njemu..
Ali ništa od toga nije uništilo film već je podiglo zainteresiranost gledatelja tako da su dvorane diljem svijeta bile pune kada je Da Vinci Code krenuo u kina.

Među brojnima sam se i ja uputio u kina. Očekivao sam film dostojan tolike priče i zbrke. No na kraju sam ostao razočaran. Radnja je užasno spora, dosadna, a koliko mi se čini i ne povezana. Ne trebam govoriti o radnji jer su vjerovatno svi upoznati već s njom.
Više od 2h grčevito sam se borio sam u sebi da ne odem iz kina jer sam stalno očekivao da će film u jednom trenu postati zanimljiv, ali nije.

Glumci su sasvim prosječni i ne nude ništa više od glumaca slabije kategorije. To me posebice šokiralo jer sam pomislio kako mogu imena poput Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Ian McKellen itd biti loša?!

A ako tkzv drugi dio (tj prethodni il što već) Anđeli i Demoni bude ekraniziran morat će se potruditi puno više jer ovakakav film nema smisla.

Da Vincijev Kod je jedno od slabijih ostvarenja u 2006. godini (po mom mišljenju).

A što se tiče odnosa knjiga-film, ne mogu usporediti jer nisam pročitao knjigu, a i ne čita mi ju se nakon ovakvog filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 03.01.2007 Ocjena recenzije : 0.0

knjiga ili film?

na ovo pitanje ni sama ne znam odgovor. knjigu nisam čitala zbog prevelike pompe, a film pogledah zbog premalo izbora novih filmova u mojoj videoteci.
i što reći? pa film i nije tako loš ako ne uključite mozak i ako ga odlučite gledati tipa nikad-prije-nisam-čuo-ništa-o-tome.
previše akcije i komercijale za ovakvu temu, kao i reklamiranje raznih prijevoznih sredstava i sl.
ne razumijem zašto je crkva digla frku oko ovakvog filma jer ova teorija postoji već odavna, a razlika je samo u tome šta se dan brown obogatio napisavši knjigu o tome. big deal.
ako će nekom pravom vjerniku ovaj film poljuljati vjeru onda ja stvarno ne znam dal smo svi gledali isti film.
gledljivo, al niš posebno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

New Cutter 02.12.2006 Ocjena recenzije : 1.0

KATASTROFA

Ako ista znate o hegemoniji crkve, onda vam ne treba ovaj slabasan thrillerich. Tom Hanks - shame on you. Aubrey Tatou - shame on you. What were your agents thinking of?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 06.11.2006 Ocjena recenzije : 3.5

U potrazi za Svetim Gralom

Čitajući mnoge kritike, naišao sam na svakakve ocjene, od loše do odlično. Po mom mišljenju, razlog tome je sama knjiga koju je mnoštvo gledatelja pročitala prije gledanja filma, a u pravilu film je rijetko kad kvalitetom jednak knjizi (izuzetak su možda ''Gospodari prstenova'') Upravo zato, onima koji su čitali knjigu, film je loš-podnošljiv-osrednji, dok onima koji nisu čitali knjigu, film će se činiti boljim.
Sebe svrstavam u ovu drugu skupinu i film mogu okarakterizirati kao solidnu razbibrigu koja će zbog atraktivne tematike privući gledatelje.
Razlog zbog čega film ne smatram odličnim prvenstveno vidim u izboru redatelja Howarda, koji je redatelj-ziheraš i uvijek igra na sigurno. Naime, očito je da nije puno odstupao od same knjige (smatrao je da će to biti dovoljno za uspješan film), a knjiga i film su dva različita pojma. Meni su najzanimljiviji dijelovi filma upravo objašnjavanje ''povijesnih činjenica'' na kojima se cijela radnja i temelji, a takvih dijelova u filmu ima malo. Ostatak filma se svodi na rješavanje brojnih natuknica kako bi se došlo do konačnog cilja i bježanje ispred negativaca koji pod svaku cijenu žele uhvatiti glavne junake (Podsjeća na ''Nacionalno blago'')- Prvi dio filma mi je bio odličan, ali nakon objašnjavanja famozne slike posljednje večere film polako počinje gubiti na kvaliteti. Radnja se počinje prebrzo odvijati, uz mnoštvo preokreta.
Još jedan dokaz Howardove ziheraške taktike je hrpa velikih glumačkih imena koji su svoj posao odradili kvalitetno (posebno bih istaknuo odličnog McKellena) ali ni to nije bio čvrsti jamac kvalitete.
Na kraju smo dobili tipični holivudski blockbuster, a zbog kontroverzne knjige na kojoj je baziran i uz malo hrabrijeg redatelja, moglo se napraviti više

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dingrgic 05.11.2006 Ocjena recenzije : 1.0

***

SAMO ZA ONE KOJI SU PROČITALI KNJIGU!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie 03.11.2006 Ocjena recenzije : 4.0

blijeda kopija knjige

Ako ste čitali knjigu ni slučajno nemojte gledati film jer će razočaranje biti ogromno.Film sam po sebi spada u kategoriju prosječnih uradaka što glumački tako i redateljski.Ima puno rupa koje nisu dobro popunjene.Jedva sam izdržala gledati do kraja...Nikako ne preporučam.Izuzev ako baš nemate pametnijeg posla!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jbehlic 31.07.2006 Ocjena recenzije : 1.0

horor

iako film nije horor ali mi ga mozemo tako nazvati zato sto ima strasnih scena a i face su odvratne reziser je stvarno budala

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

BIX 13.07.2006 Ocjena recenzije : 1.5

*SHIT

Film koji je i glup i bezveze u isto vrijeme.
Zašto je Tom Hanks glumio ovdje???

Nek se on drži Stevena Spielberga.

Vatikan nije trebao ništa raditi, sam film je *.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ella102 12.07.2006 Ocjena recenzije : 1.0

dobar film

osobno mi je film dobar. gledala sam ga dva puta i čitala knjigu te ga smatram da je dobar

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lady Arwen 26.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

katastrofa

Ja ne znam što je točno ljudima. Čitava strka ni za što. Knjiga jeste zanimljiva i napeta i daje neke vrlo zanimljive teorije, ali samo polovicu knjige. Dinamika pada, radnja praktički nestaje. Ma jednostavno postaje dosadno. Što se tiče filma napetost, čak i ona koja je u knjizi postojala, jednostavno ne postoji. To je jedan tako "napeto" fenomenalan film da mu je napetost završila u najavnoj špici. Howardu treba zabraniti bilo kakve ekranizacije. To je uvjerljivo najdosadniji film koji sam gledala u zadnjih par godina. Ta dva i pol sata činila su se kao 20. A u Cinestaru su još stavili i pauzu. Zašto?! Vjerojatno za ljude kao što sam ja - da se spase. Ali ja, poznati mazohist, ostadoh. Jednostavno sam željela vidjeti koliko je loše. I bilo je - lošije nego sam očekivala. Dno dna. Ocjena dva i to samo zato jer su eto ipak nešto radili - snimali. I bili dovoljno inteligentni da zarade hrpu para na smeću od filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

t-a-n-j-a 19.06.2006 Ocjena recenzije : 3.5

Ni do koljena fenomenalnoj knjizi!

Film stvarno nije loš, ali sam možda ja očekivala previše s obzirom da sam čitala knigu koja je neizmjerno bolja. Još nešto što je filmu umanjilo vrijednost je totalno prenapuhavanje kroz medije, i frke s Vatikanom i crkvom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 13.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

... Skroz lose uradjeno

Pa eto film nije u biti los.. malo je drugi dio dosadan i nikako mi se ne svidja odabir glavnoga glumca ,radnja je sva spetljana i mnogo je djelova propusteno.. ..definitivno prenatrpano!! U svakom slucaju knjiga je mnogo, mnogo bolja!

Ocjena filma:3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sartic 10.06.2006 Ocjena recenzije : 1.0

dosadno, pametnije je pogledati...

...dokumentarac na tu temu. A kad smo kod dokum. hint pogledati i onaj na temu Jude.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: