Ostani mrtav - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ostani mrtav

Ostani mrtav

Stay (2005.)

20th Century Fox / Continental film

98' drama, ZF, triler

Režija:           Marc Forster

Uloge: Ewan McGregor, Naomi Watts, Ryan Gosling, Elizabeth Reaser, Bob Hoskins

Scenario:        David Benioff

Producent/i:   Bill Carraro, Brad Fuller, Guymon Casady

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ostani mrtav

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
18
0.00

Psihijatar Ewan McGregor nastoji spriječiti pacijenta da počini samoubojstvo. U procesu i sam gubi dodir sa stvarnošću što mu dodatno otežava situaciju.

Suicidalnog studenta Henryja Lethema (Ryan Gosling) muče priviđenja uznemirujućih glasova, stravične, neobjašnjive vizije i drugi čudni događaji u njegovoj glavi te, inspiriran idolom, slikarom koji se ubio na 21. rođendan, odlučuje počiniti samoubojstvo za tri dana, baš na svoj 21. rođendan.

U tome ga može spriječiti jedino psihijatar Sam Foster (Ewan McGregor) koji mijenja odsutnu kolegicu. Sam je već jednom spasio suicidalnu djevojku/bivšu pacjenticu Lilu (Naomi Watts) od iste opsesije, no i on sam iznenada počinje patiti od užasnih priviđenja te biva uvučen u Henryjev uvrnuti, imaginarni svijet.

Lila mu pomaže u razrješavanju misterije prije nego što Henry, ali i on sam stradaju. Henryjevi mrtvi roditelji (Bob Hoskins i Kate Burton) u međuvremenu odlučuju posjetiti svijet živih. Zanimljivo.

Režiser čiji su filmovi 'Monster's Ball' i 'San za životom' polučili velike uspjehe nastavlja uspješan niz žanrovski različitim, no kod kritike i publike vrlo zapaženim ostvarenjima.

i.k.