Sitni prevarant - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sitni prevarant

Sitni prevarant

White River Kid (1999.)

New City Releasing / Blitz film i video

99' komedija

Režija:           Arne Glimcher

Uloge: Bob Hoskins, Antonio Banderas, Ellen Barkin, Wes Bentley, Kim Dickens

Scenario:        David Leland, John Fergus Ryan

Producent/i:   Arne Glimcher, Elie Samantha, Robert Greenaut

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sitni prevarant

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Dvojica trgovaca/prevaranata putuju zemljom prodajuči čarape sve dok ne nalete na serijskog ubojicu koji se zaljubio te se želi ostaviti krvavog zanata.

Trgovac Edgar (Bob Hoskins) obučen u svećenićku opravu bavi se prodajom jeftinih, nekvalitetnih čarapa tvrdeći da su ih sašila slijepa djeca. Zahvaljujući odori uspjeva izbjeći nadzoru lokalnih šerifa što mu uvelike olakšava posao kao i njegovom partneru Moralesu Pittmanu (Antonio Banderas) kojeg je usvojio. Morales je Meksikanac obsjednut čitanjem i citatima iz pravničkih zapisa, po mnogočemu različit od šefa.

Nakon susreta sa mnogim, nerijetko čudnim likovima sudbina će ih spojiti sa White River Kidom (Wes Bentley), tajanstvenim serijskim ubojicom koji se nedavno zaručio za Apple Lisu Weed (Kim Dickens). Skori bračni život natjerao ga je na preispitivanje načina života te se odlučio ostaviti ubojstava.

Morales se udružuje sa Reggijem, bratom Kidove zaručnice s kojim iznuđuje novac od lokalnog stanovništva što se neće svidjeti glavnom reketaru u kvartu. Edgar se u međuvremenu zaljubljuje u slijepu Evu Nell, te postaje sve bliži sa Kidom što Moralesa čini ljubomornim.

Film je snimljen prema popularnoj noveli Johna Fergusa Ryana 'The Little Brothers of St. Mortimer'.

i.k.