Sjena sumnje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sjena sumnje

Sjena sumnje

Shadow of a Doubt (1943.)

Universal Pictures/Continental film

108' drama, triler, noir

Režija:           Alfred Hitchcock

Uloge: Joseph Cotten, Teresa Wright, Macdonald Carey, Wallace Ford, Hume Cronyn, Patricia Collinge

Scenario:        Sally Benson, Alma Reville, Thornton Wilder

Producent/i:   Jack H. Skirball

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Sjena sumnje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Obitelj Newton, Emma, Joseph i njihova kćer Charlie vode miran život u koji ulazi ujak koji se nalazi pod paskom policije.

Newtonova najstarija kćer obožava svog ujaka, po kojem je i dobila ime. Pomisli da joj je trenutno u životu potrebno veselje, a nitko je ne može razveseliti kao on. Odluči ga pozvati da na neko vrijeme dođe k njima u posjet. No došavši u poštu, shvati da je ujak već na putu do njih. Naime, prate ga detektivi, koji ga sumnjiče za ubojstvo i mora se pošto poto maknuti iz grada.

Charlie Oakley osumnjičen je da zavodi bogatašice, a potom ih i ubija, da bi se domogao njihovog novca. Čim je stigao u Santu Rosu, njegovi su nećaci presretni, a pogotovo najstarija nećakinja, u čijim očima je on najsavršeniji čovjek na svijetu, koji je jedini razumije i jedini shvaća da je ona stvorena za nešto više od malog gradića u kojem živi.

No uskoro joj se počinje činiti da s ujakovim ponašanjem nešto nije u redu, a s dolaskom dva detektiva, neke stvari izađu na vidjelo. Kad joj oni ispričaju za što sumnjiče njenog ujaka, Charlie shvaća da sve ono što je mislila o njemu pada u vodu i da je njen život sad u opasnosti.