Tigar i zmaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tigar i zmaj

Tigar i zmaj

Crouching Tiger, Hidden Dragon / Wo hu cang long (2000.)

Sony Pictures Classics

120'

Režija:           Ang Lee

Uloge: Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Ziyi Zhang, Chang Chen, Lung Sihung (II), Cheng Pei Pei

Scenario:        James Schamus, Hui-Ling Wang, Kuo Jung Tsai

Producent/i:   James Schamus, David Linde, Bill Kong

Zemlja:          Taiwan / Hong Kong / SAD / Kina

Linkovi: imdb

Tigar i zmaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.90
10
0.00

Početkom 1800. u Kini, zadnji su dani dinastije Ching i majstor borilačkih vještina Li Mu Bai vraća se kući u nadi da će se napokon smiriti.

Smaragdna lisica ubila je njegovog učitelja i on se vraća kući kako bi mu odao počast, a i nada se da će naći toliko željeni unutranji mir. Zato svoj 400 godina star i magični mač ‘Zelenu sudbinu’ želi prepustiti Sir Teu, starom prijatelju i mentoru.

Zadatak da Teu odnese mač povjeri Yu Shu Lien, djevojci, koja je također vična borilačkim vještinama i u koju je potajno zaljubljen. Našavši se u Teovoj palači, mač postaje predmetom želje zlim silama i netko ga ukrade. Osumnjičena je Smaragdna lisica. Ne vidjevši drugog načina da povrati vrijedni mač, Li Mu Bai se sam uključi u potragu za izgubljenim blagom.

Ispostavi se da kradljivac nije Lisica, već da iza svega stoji mlada aristokratkinja Jen. Jen je prisiljena stupiti u neželjeni brak, dok joj je srce uz mladog i lijepog Lo Hisao Huoa, pustinjskog razbojnika, koji je jednom napao njen karavan. Ona je dobro upoznata s tajnama borilačkih vještina i ispostavi se da je učenica Smaragdne lisice.