Tko je ta djevojka? - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tko je ta djevojka?

Tko je ta djevojka?

Who's That Girl? (1987.)

Warner Bros. / ISSA film i video

92' komedija

Režija:           James Foley

Uloge: Madonna, Griffin Dunne, Haviland Morris, John McMartin, John Mills

Scenario:        Andrew Smith, Ken Finkleman

Producent/i:   Peter Guber, Jon Peters, Roger Birnbaum

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tko je ta djevojka?

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
3
0.00

Kako tko? Pa Madonna u ulozi slobodoumne, bivše robijašice koja vrišti da je nevina. Tko smo mi da joj ne vjerujemo.

Klasične komedije tridesetih i četrdesetih poput 'Bringing Up Baby' iz 1938. poslužile su kao predložak filmu koji je trebao iskoristiti Madonnin status megazvijezde u usponu no koliko su u tome bili (ne)uspješni prosudite sami.

Madonni je pripala uloga bivše robijašice Nikki Finn, osuđene za ubojstvo prijatelja koje nije počinila. Njezin filmski partner je Griffin Dune u ulozi Loudena Trotta, bogatog, geekastog odvjetnika zaručenog za šefovu razmaženu kćer.

Njegov je zadatak odvesti Nikki od zatvora do autobusnog kolodvora kako bi što prije napustila grad i otputovala kući u Philadelphiju na uvjetnoj kazni no Vrckasta Nikki pak ima druge planove. Namjerava iskoristiti naivnog vozača kako bi dokazala svoju nevinost. Lounden se pak mora nositi i sa još jednom, pravom divljom mačkom koju također valja dostaviti.

Film potpisuje Andrew Smith, kojem je to bio zadnji scenarij što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, u suradnji sa majstorom nastavaka Kenom Finklemanom ('Grease 2', 'Airplane 2'). Ovo je ujedno i jedina komedija u tada mladoj karijeri režisera Jamesa Foleya koji se kasnije prešaltao na nešto ozbiljnije projekte.

i.k.