Mudri momci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mudri momci

Mudri momci

Wise Guys (1986.)

MGM / ISSA film i video

100' komedija, krimi

Režija:           Brian De Palma

Uloge: Danny DeVito, Joe Piscopo, Harvey Keitel, Ray Sharkey, Dan Hedaya

Scenario:        George Gallo, Norman Steinberg

Producent/i:   Irwin Russo, Aaron Russo, Patrick McCormick

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Mudri momci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Dvojica plaćenika odlučuju pokazati šefu da su sposobni za nešto više od brige za prljavo rublje. Što se događa? Uspjevaju izgubiti 250 000 dolara.

Danny DeVito i Joe Piscopo su Harry i Moe, dvojica small time plaćenika u službi mafijaškog bossa zaduženi za beznačajne, sitne poslove. Obojica sanjaju kako će im jednoga dana biti povjeravani važni zadaci no njihove snove prekida naredba da se pobrinu za prljavo rublje.

Zajedno sa bossovom desnom rukom odlaze na konjičke utrke kako bi uplatili novac na konja na kojeg se šef uvijek kladi. Harry međutim odlučuje ne uložiti novac na šefovog konja gubitnika već na drugog, za kojeg je uvjeren da će pobjediti misleći da će se na taj način obogatiti na njegov račun.

Naravno, događa se ono najgore te šefov konj pobjedi što znači da bi gazdi trebalo isplatiti 250 000 dolara. Logičan slijed događaja dovest će Harryja u akvarij pun jastoga dok će se Moe suočiti sa krvoločnim psima. Ipak, umjesto da ih odmah ubije šef se odlučuje zabaviti te svakome daje važan tajni zadatak - Moe mora ubiti Harryja i obratno.

i.k.