Ptice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ptice

Ptice

The Birds (1963.)

Universal Pictures / Continental film

119' drama, horor, triler

Režija:           Alfred Hitchcock

Uloge: Rodney Turt Taylor, Tippi Hedren, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette, Veronica Cartwright

Scenario:        Daphne Du Maurier, Evan Hunter

Producent/i:   Alfred Hitchcock

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ptice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.03
40
0.00

Hitchcock se majstorski poigrava sa ljudskim fobijama miješajući elemente realizma i fantastike u jednom od svojih najcjenjenijih djela.

Mitch Brenner je odvjetnik iz San Francisca, koji živi s majkom i sestrom Cathy u starom stanu na jugu grada. Melanie Daniels je djevojka iz visokog društva koju slučajno upoznaje i koja se zaljubljuje u njega.

Svoju posesivnu majku i mlađu sestru Mitch vodi na odmor u Bodega Bay, a Melanie ga slijedi. Poklanja mu dvije ptičice, nakon čega ju napadne i ozlijedi galeb. Na Cathyjinoj proslavi rođendana goste zaprepasti jato agresivnih gavrana i galebova koji napadnu njezine prijatelje. Uskoro se ptice udruže te u jatima napadaju sve stanovnike tog mjesta šireći paniku i osjećaj nemoći.

Mjesna učiteljica ubijena je dok je pokušavala obraniti učenike, pronađen je potpuno izmrcvareni leš nekog muškarca. Ni u kućama više nije sigurno. Ptice probijaju kroz drvene stropove i kroz stolove kojima su zabarakadirani prozori. Čini se da baš ništa ne može spriječiti napade iz zraka.