Bračne laži - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bračne laži

Bračne laži

Separate Lies (2005.)

20th Century Fox / Continental film

87' drama, romansa, triler

Režija:           Julian Fellowes

Uloge: Tom Wilkinson, Emily Watson, Rupert Everett, Linda Bassett, John Neville

Scenario:        Julian Fellowes, Nigel Balchin

Producent/i:   Paul Smith, Steve Clark Hall, Christian Colson

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: imdb

Bračne laži

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Vijest da vaš žena vara sa susjedom nikako nije dobra, čak niti kada ga glumi Rupert Everett, no to nije sve, u igri je i mrtvac.

Iako se na prvi pogled čini kao već sto puta ispričana priča filmovi poput ovoga obično dobro prolaze kod gledatelja što je i razlog zašto ih tako često gledamo. Imamo bračne partnere u naoko savršenoj vezi, sa savršenim poslovima i savršenom kućom sve dok se ne dogodi ono nešto i sve u ekspresnom roku ode k vragu.

Bračni partneri su u ovom slučaju James (Tom Wilkinson) i Anne Manning (Emily Watson). On je superuspješni odvjetnik, a ona kućanica. Žive idilično u prelijepoj, raskošnoj kući dok im probleme čine odabir novih tapeta ili garderobe. Sve to će se promijeniti kada policija pronađe mrtvo tijelo muža njihove čistačice.

Pretpostavlja se da je smrt uzrokovana udarcem automobilom no Jamesova sumnja pada na njihovog ljepuškastog susjeda Williama Bullea (Rupert Everett) koji se upravo vratio iz Amerike.

Malo, pomalo povezuje činjenice te se ispostavlja da su u nesretnikovu smrt umješani Bill i njegova ljubavnica, Jamesova supruga Anne. Ovaj ga šok ne spriječava u laži policiji kako bi zaštitio suprugu no to je tek početak otvaranja Pandorine kutije koja će otkriti još neke tajne.

i.k.