Ledeno doba 2: Zatopljenje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ledeno doba 2: Zatopljenje

Ledeno doba 2: Zatopljenje

Ice Age: The Meltdown (2006.)

20th Century Fox / Continental Film

91' avantura, animirani, komedija

Režija:           Carlos Saldanha

Scenario:        Jon Vitti

Producent/i:   Lori Forte

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ledeno doba 2: Zatopljenje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.40
68
0.00

Zima je prošla, no junaci 'Ledenoga doba'; Manny, Sid, Diego i Scrat, zajedno sa svojim žirom, vraćaju se u nastavku 'Ledeno doba 2: Zatopljenje'.

Prošle su četiri godine od kada smo prvi put imali prilike gledati pustolovine spomenutih junaka, a od tog vremena na ovamo film je dosegnuo kultni status kod publike i uz 'Shreka' postao jedan od najpopularnijih animiranih naslova. Što je još važnije, producentima je donio i ogroman novac, pa je nastavak bio neizbježan, te je bilo samo pitanje vremena kada će se napokon pojaviti u kinima. I dok smo uglavnom skeptični kada su u pitanju nastavci (što je često i opravdano) u slučaju 'Ice Agea 2' izgleda da ćemo morati napraviti iznimku, baš kao što je bio slučaj i sa 'Shrekom 2'.
  
Nastavak 'Ledenog doba' Blue Sky Studija vraća na veliki ekran simpatične prethistorijske životinje koje migriraju prema sigurnijim područjima nakon što im zaprijeti globalno zatopljenje. Glasove trojci glavnih junaka; mamutu Mannyju, ljenjivcu Sidu i sabljozubom tigru Diegu opet posuđuju Ray Romano, John Leguizamo i Dennis Leary, a stiglo je i pojačanje u obliku Queen Latife, Seanna Williama Scotta, Jaya Lenoa, Willa Arnette i Josha Pecka. U hrvatskoj verziji glasove su glavnim likovima posudili glumci Ljubomir Kerekeš, Tarik Filipović, Edo Maajka, Daria Knez i mnogi drugi.

Također, umjesto Chrisa Wedgea, redatelja originala, u redateljsku stolicu je ovaj puta sjeo Carlos Saldanha kojemu je ovo prvi samostalni redateljski projekt, ali je iskustvo, zbog kojeg je i stekao povjerenje produkcijskih kompanija iza ovog projekta, 'brusio' kao pomoćni redatelj na prvom nastavku 'Ledenoga doba' te 'Robota'. No, nije Wedge potpuno iščeznuo iz ovog filma, zadržao je funkciju izvršnog producenta, te oglasio prethistorijsku vjevericu/štakora - popularnu Scrat.

Za razliku od originala, na čijem je scenariju radilo deset ljudi, priča 'Zatopljenja' je proizašla iz uma scenarističkog dvojca, Petera Gaulkea i Gerrya Swallowa.

Radnja nastavka, kao što je spomenuto, i dalje prati trojicu junaka iz originala koji su potpuno oduševljeni živopisnim sviietom koji im se otkrio kada se led povukao. Manny se čak osjeća spremnim osnovati obitelj, no drugi mamut, ili pak mamutica, nije viđena stoljećima. Upravo u tom ključnom trenutku naleti na Ellie (Queen Latifah), jedinu ženku mamuta preostalu na svijetu! No, sreći im na putu stoje dva problema; njih se dvoje ne podnose, a Ellie je iz nekog razloga uvjerena da je oposum! Mamutici društvo prave dva buraza oposuma, Crash i Eddie (Seann William Scott i Josh Peck), par neustrašivih šaljivdžija koji su bučni i drski i kao takvi odličan mamac za sve moguće nevolje.

Manny, Sid i Diego ubrzo shvate bi otapanje moglo dovesti do lomljenja ogromne ledene brane koja zadržava oceanske količine vode, te da je samo pitanje vremena kada će se ona slomiti. Jedina šansa za spas leži na drugom kraju doline. Tako se trojica junaka, zajedno sa Ellie, Crashem i Eddiem, upuste u pustolovinu prelazeći sa svakim trenutkom sve opasniji krajolik prema svojem spasu. Film donosi i nastavak Scratovih avantura, tj. nezgoda, koje su ovaj put dobile malo više prostora.

filmski.net