Zaštitni kod - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zaštitni kod

Zaštitni kod

Firewall (2006.)

Warner Bros. Pictures / ISSA film i video

100' krimi, drama, triler

Režija:           Richard Loncraine

Uloge: Harrison Ford, Paul Bettany, Virginia Madsen, Jimmy Bennett, Carly Schroeder, Beverly Breuer, Matthew Currie Holmes, Alan Arkin, Candus Churchill, David Lewis, Zahf Paroo, Pat Jenkinson

Scenario:        Joe Forte

Producent/i:   Jonathan Shestack, Armyan Bernstein, Basil Iwanyk

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Zaštitni kod

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.08
12
0.00

Vale7 17.10.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Jako loše

Pogledao sam film maloprije i mogu reći da je film loš. Doduše nisam ništa previše ni očekivao ali sve u svemu film ostavlja dojam da je snimljen 1986. a ne 2006. i to po svemu, od glume,scenarija,efekata..ma da ne duljim, ne preporučujem!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 11.09.2008 Ocjena recenzije : 3.0

solidno

Kao što su i drugi rekli, sve je već viđeno - pogotovo kod scenarija. Radnja je totalni kliše ali prožeta napetošću. Ovaj film sam nekako izdržavao ponajviše zbog Harrisona Forda, iako mi nije omiljen glumac, u ovome filmu djeluje uvjerljivo. Iako je radnja filma otrcana do bola, ipak ima napetih scena i nepredvidljivih situacija, tučnjava, potjera, suspensa, hakiranja, eksplozija itd, dakle sve što je potrebno za jedan solidan akcijski triler.

Film je kao stvoren za ubiti dosadno popodne i valja ga pogledati ponajviše radi velikog glumca i poprilične količine zabave. Sasvim solidan film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 06.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Igra na sigurno

Obično prije nego što pogledam neki film, imam običaj ili malo saznati više o radnji filma ili pogledati trailer za film. Kada sam ogledao trailer za ovaj film, imao sam prilično točnu predodžbu o kakvom se filmu radi, jer se iz njega može skoro sto-posto otkriti o čemu je film, kako će se odvijati radnja i kako će završiti. Mala digresija; općenito takve trailere ne volim, jer mislim da je njihov osnovni cilj da zainteresiraju gledatelja i privuku ga, a ne da mu otkriju skoro sve u filmu.
Da se vratim nazad ''Zaštitnom kodu''. Sve u ovom filmu je već viđeno. Ni redatelj i ni producenti nisu htjeli riskirati i odigrali su na sigurno, snimivši klasičan akcijski triler ''a la Harrison Ford''. I ovdje se Ford našao u ulozi u kojem smo ga vidjeli već više puta (Patritotske Igre-čak se i ovdje lik kojeg glumi zove Jack, Air Force One, Bjegunac), a očito je da Ford voli ovakve uloge jer ne vidim drugi razlog zbog čega ih stalno ponavlja(ili su u pitanju novci). Ostatak glumačke ekipe nije ništa posebno ponudio, osim Bettanyja u ulozi glavnog negativca, koji malo odskače od prosjeka, ali ni njegov lik nije do kraja iskorišten.
Sama priča filma ne nudi nešto novo i prepuna je klišeja, a kad se takvo što desi onda se neizbježne i određene nelogičnosti u filmu. Primjerice, zlikovci kada bježe otmu Fordovu obitelj kako bi ga i dalje ucjenjivali da im osigura novac, i baš pri tom sa sobom povedu i njihovog obiteljskog psa, koji kasnije, gle slučajnosti, postane ključan kako bi Ford otkrio gdje se zlikovci nalaze.) Nadalje, mišljenja sam da se sa pričom moglo više postići da se više pažnje posvetilo samoj pljački banke i planu zlikovaca da zaobiđu sigurnosni sustav koji je besprijekoran. Ovdje je taj dio priče samo usputni element koji služi za razvijanje zapleta i stvaranje čistog Fordovskog filma.
Sve u svemu, solidan filmić kao stvoren za besposlena nedjeljna popodneva.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alamea 26.08.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Za upalu pluća

Slažem se s Brentom Simonom: nakon 14 dana bolovanja od upale pluća i gledanja TV repriza, jednog kišnog poslijepodneva, ovaj film me sjajno zabavio. Osobito završne sekvence, u kojima oronuli Harrison namlati 30 godina mlađeg tipa.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 27.06.2006 Ocjena recenzije : 2.33

U isčekivanju 4. Indiana Jonesa

Eto,nakon trogodišnje pauze te nekoliko uzastopnih promašaja i neuspjeha (Hollywoodski murjaci,K 19),u želji da povrati sjaj svojoj potamnjenoj zvijezdi dramske akcijske zvijezde,Ford se je napokon predstavio pristojim filmom. Doduše daleko od toga da je to film bez mana i da se može mjeriti sa starim Fordovim hitovima koji su ga proslavili,ali je svakako bolji i zanimljiviji od prije spomenutih naslova.
Ford ponovno igra ulogu koja mu najbolje paše,običnog čovjeka u teškoj i opasnoj situaciji,baš kao što je to odigrao i u Air Force One i Bjeguncu s kojima ovaj naslov vuče dosta paralela što se priče tiče. Naime,i ovdje Ford igra čovjeka kojemu otmu obitelj (A.F.O.) i usput mu namjeste zločin koji nije počinio (Bjegunac),pa on mora spasiti svoju obitelj i istovremeno sprati ljagu sa svojega imena. Priča je zapravo i najveći minus jer u cjelini ne nudi ništa novo,nikakve iznenađujuće preobrate,a u nekoliko navrata je i dramski predvidljiva. U cjelini je film po mom ukusu malo predugačak i možda malo prespor u nekoliko navrata,no daleko od toga na nije napet i uzbudljiv,posebice na samom kraju. Režija je po tom pitanju jako dobra,jer redatelj Loncraine uspijeva unatoč klišejnoj priči održati napetost,posebice u akcijskim i triler dijelovima,navodeći publiku da svako malo ipak postavi pitanje “kako će to sve završiti?”. Moram priznati da več nisam dugo gledao neku tučnjavu na filmu,bez fancy matrix poteza,več onu uličnu, realnu tučnjavu,onako,old school,koja je bila tako napeta,žestoka i realno brutalna,da vas jednostavno tjera da sa takvim guštom navijate za to da gl. junak razbije negativca na što brutalniji način,jer je isti to i zaslužio.
Inače kad smo kod negativca i akcije općenito,moram priznati da se je Bettany u ovom filmu iskazao kao jako dobar i efektan negativac,i odlično je parirao Fordu,koji je pak s druge strane bio,unatoč svom godištu (64) veoma aktivan u akcijskim dijelovima,te dokazao da je još uvijek u formi.
Sve u svemu pristojan i neglup film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 30.05.2006 Ocjena recenzije : 3.0

nepozvani gosti

Kad imate sve: brdo para, odličan posao, lijepu i uspješnu ženu, super klince i psa...živite američki san....i onda puf...sve što imate može biti upotrebljeno protiv vas. Predvidljiv triler koji ne nudi ništa novo, ali ipak ima svojih momenata. Tu ima i Bjegunca, Patriotskih igara i ostalih sličnih ostvarenja. Doduše za razliku od gore spomenutih filmova, Zaštitni kod je lišen napetosti. Ipak, film je okupio dobru glumačku ekipu, na čelu sa Harrisonom Fordom koji je ipak svoj posao odradio jako dobro, i pokazao da zna i da može.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: