Glup i gluplji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Glup i gluplji

Glup i gluplji

Dumb & Dumber (1994.)

New Line Cinema / Discovery film i video

107' avantura, komedija

Režija:           Peter Farrelly, Gerald T. Olson (II), Peter, Bobby Farrelly

Uloge: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly, Mike Starr, Karen Duffy, Charles Rocket, Victoria Rowell

Scenario:        Peter Farrelly, Bennett Yellin

Producent/i:   Gerald T. Olson (II), Aaron Meyerson, Charles B. Wessler

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Glup i gluplji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.48
86
0.00

Lloyd i Harry su najbolji prijatelji iz grada Providence u Rhode Islandu. Harry se bavi šišanjem i uređivanjem pasa, a Lloyd je vozač limuzine.

Jednog dana Lloydu klijentica Mary promijeni život. Treba je odvesti do aerodroma, gdje ona putuje za Aspen u Coloradu, a on se zaljubi preko ušiju. Mary namjerno ostavi aktovku na aerodromu i otputuje, a Lloyd u tome vidi priliku da je ponovo sretne.

Uzima aktovku i odlučuje da će učiniti sve, da dođe do Aspena i vrati Mary njenu torbu. Dolazi kući i kaže Harryu da spremi stvari te da se sele u Aspen, što im obojici i odgovara zbog hrpe neplaćenih računa.

Nakon putovanja kroz cijelu državu i nakon različitih zgoda i nezgoda, stižu u Aspen i počinje potraga za Mary. No, tijekom svađe u kojoj Harry pokuša baciti aktovku u obližnje jezero, uvide da se u njoj nalazi velika količina novca pa odluče malo posuditi jer su potpuno bez love. Malo postane neograničeno i odsjedaju u luksuznom apartmanu, kupuju sve i svašta, čak i Lamborghini Diablo.

No, kad se pokaže da je novac u aktovci zapravo bio namijenjen kao otkupnina u zamjenu za otetog Marynog muža, život im se potpuno zakomplicira.