Najveća holivudska tajna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Najveća holivudska tajna

Najveća holivudska tajna

The Cat's Meow (2001.)

Lions Gate Films / Discovery film i video

114' drama

Režija:           Peter Bogdanovich

Uloge: Kirsten Dunst, Cary Elwes, Edward Herrmann, Eddie Izzard, Joanna Lumley

Scenario:        Steven Peros

Producent/i:   Michael Paseornek, Wieland Schulz-Keil

Zemlja:          Kanada, Njemačka, SAD

Linkovi: imdb

Najveća holivudska tajna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
1
0.00

Istinita priča o nikada rasvjetljenom ubojstvu na zabavi novinarskog magnata Williama Randolpha 1924. godine kojoj je prisustvovala holivudska krema.

Mjesto radnje je jahta prebogatog tajkuna Williama Randolpha Hearsta (Edward Herrmann) jednog vikenda u studenom 1924. godine. Na zatvorenoj su se zabavi jednog od najbogatijih ljudi na planetu našle face kao što su Charlie Chaplin (Eddie Izzard), Hearstova ljubavnica i zvijezda u usponu Maroun Davies (Kirsten Dunst), producent i jedan od pionira filma Thomas Ince, ambiciozna, oštra kolumnistica trač novina Louella Parsons i ekscentrična britanska novelistica Elinor Glyn.

Na meniju su prevare, podmetanja, manipulacije i borba svakoga za svoju stvar. Kod nekoga je riječ o napretku u karijeri, kod drugoga partnerstvo sa Heartsovom filmskom kućom, a kod trećeg osvajanje Heartsove mlade ljubavnicu. Dodamo li tome ubojstvo jednog od člana posade pod nikada razjašnjenim okolnostima evo nam prave zavrzlame.

Peter Bogdanovich sebe smatra tipom režisera koji veliku pažnju posvećuje glumcima, a uz to je i filmski povjesničar što ga je dodatno inspiriralo za ekranizaciju priče koja mu je omogućila oživljavanje važnih holivudskih ličnosti s početka stoljeća.

i.k.