Producenti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Producenti

Producenti

The Producers (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

134' komedija, glazbeni, parodija

Režija:           Susan Stroman

Uloge: Will Ferrell, Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Gary Beach, Roger Bart, Eileen Essell, Michael McKean, Debra Monk, David Huddleston, Andrea Martin, Jon Lovitz, Brad Oscar, Jennifer Lee Crowl, Jai Rodriguez, Madeleine Doherty

Scenario:        Mel Brooks

Producent/i:   Amy Herman, Leah Zappy, Mel Brooks

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Producenti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
7
0.00

Leone 17.12.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Prerada koja nije fijasko

Ovaj film, koji je snimljen prema mjuziklu koji je napravljen prema filmu koji se bavi mjuziklom, je prerada Brooksove komedije Producenti iz 1968., a prema kojoj je redateljica ovog filma napravila i broadwayjski mjuzikl. Iako priča o savršenoj katastrofi od mjuzikla, ovaj film to sigurno nije.
Krenimo redom. O čemu se radi? Dva broadwayjska producenta (Lane i Broderick) odlučuju producirati najgoru predstavu o povijesti i na njoj dići velike pare. Da bi bili sigurni da će predstava propasti moraju naći najgori scenarij, odlučuju se predstavu "Proljeće za Hitlera" čiji je autor ludo-mutavi nacist Franz Liebken (Will Ferrel), angažiraju najgoreg redatelja (Gary Beach) i kao šećer na kraju (al' onaj pravi šećer) za glumicu uzimaju priglupu ali preseksi Šveđanku Ullu (Uma Thurman), no predstava, na njihovu nevjericu postaje ogromni hit, a Max i Leo (Lane i Broderick) su suočeni sa mnogim problemima (od poludjelog nacista do gay redatelja pa čak i zatvora.
Što reć o ovakvoj priči? Kad znate da je scenarij i sve tekstove i glazbu napisao legendarni Mel Brooks (kralj parodija i po mnogima kralj komedije), onda znate da ćete se, iole razumijevajući engleski, zdušno smijati odličnim tekstovima sa lako pamtljivom i klasičnom mjuzikl-broadway glazbom.
Druga dobra stvar su glumci. Nathan Lane, Will Ferrel i Uma Thurman su odlični, Matthew Broderick je OK, al' je brate malo i naporan (al' ajd' takav mu je i lik, pa dobro) Lane je u svom elementu u ulozi okorjelog šarmera i varalice bez pokrića. Ferrel oduševljava svojim humorom, jest da je taj humor onaj pun kreveljenja i deranja koji ja baš i ne volim, ali vidjeti ga u nacističkom šljemu kako pjeva "Has du gehort da Deustches band" ili "Guten tag hop-klop" je presmiješno. Uma Thurman jako dobro vrši svoju ulogu, a to je da bude super-seksi i prezgodna. Čak cura i fine pjeva, a može čak i špagu napravit'.
Najsmješniji dio je sama predstava "Proljeće za Hitlera" koja je za upišat se. Ukratko, sasma Ok film, nije opet čudo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: