Psst... Nikome ni riječi! - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Psst... Nikome ni riječi!

Psst... Nikome ni riječi!

Keeping Mum (2005.)

Blitz/Summit Entertainment, Isle of Man Film

103' drama, crna komedija

Režija:           Niall Johnson

Uloge: Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Patrick Swayze, Tamsin Egerton, Emilia Fox, Toby Parkes

Scenario:        Niall Johnson, Richard Russo

Producent/i:   Julia Palau, Matthew Payne

Zemlja:          Velika Britanija, SAD, Francuska

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Psst... Nikome ni riječi!

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.17
18
0.00

markoboban 08.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Ništa bez mame

Niall Johnson kao pravi Britanac, servira nam britki humor, tipičan za ostrvljane, polazeći od premise filma:''Oni su je primili u kuću. Sad ih ona izbacuje iz kuće!'' U centru zbivanja je engleska porodica nastanjena u učmalom mestašcu Litl Volop. Glava porodice, parohijski sveštenik Volter Gudfelou (Rowan Atkinson) je opsednut verskom službom (održaće govor pred mnogobrojnim verskim zvaničnicima) i nema baš puno vremena za ostale članove svoje porodice. Njegova supruga Glorija (Kristin Scott Thomas), nezadovoljna monotonim bračnim životom, prihvata signale koje joj upućuje udvarač, zgodni instruktor golfa, Amerikanac Lens (Patrick Swayze). Njihova deca, 17-godišnja tinejdžerka Holi (Tamsin Egerton) često menja momke i stiče reputaciju lokalne nimfomanke, dok je njihovo mlađe dete, sin Piti (Toby Parkes) na meti lokalnih školskih siledžija. Haotično stanje u porodici se menja od momenta kada im u kuću stigne nova kućna pomoćnica, Grejs (Maggie Smith), čime su uslišene svakodnevne molitve očajne Glorije. Ljubazna dobrodržeća gospođa, Grejs za veoma kratko vreme ''sređuje stvari'' u kući, na svoj originalan i neobičan način (kao npr. sa komšijskim psom koji je non-stop lajao). Upotrebom crnog (britanskog) humora, sa nešto golotinje i malo prostakluka, ovaj projekat nudi nam jednokratnu zabavu, bez namere da nas nešto posebno impresionira i zadivi.Otuda valjda i skromna zarada u bioskopima, jer ovde nas Mr. Bean, pardon Rowan Atkinson neće zasmejavati (osim scene kada se pojavljuje kao golman na lokalnom fudbalskom meču). Prosečno u svakom pogledu, a oni koji vole britanski humor mogli bi ovo i da pogledaju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 09.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

ZANIMLJIVO I VRLO DOBRO

Film sam nedavno pogledao i mogu reći da je film prava britanska simpatična crna komedija,no u filmu prevladava onaj britanski humor za koji držim da je orginalniji od američkog.
Priča je orginalna i zanimljiva,lagana je za pratiti i glumci su dobro izveli svoje uloge,posebno Rowan Atkinson i nekad velika zvijezda,Patrick Swayze koji drži sporednu ulogu instruktora golfa.
Ukratko,film svakako valja pogledati i dobro se zabaviti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

NeXu 26.11.2006 Ocjena recenzije : 1.75

glupo

gledo sam sa ekipom fil užas dosadno isfurano jadno jednostavno ne kužim film kako je glup

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

elinar 11.09.2006 Ocjena recenzije : 0.0

najbolja crna komedija u posljednje vrijeme

Eto zasto ne priznajem americku komediju.Sarolika glumacka ekipa i odlicna radnja koja kombinira dramu i crnu komediju razlozi su zbog kojih me ovaj film narocito razveselio.A vrhunac je zbilja Patrick Swayze ciji je izbor cista 5.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 08.09.2006 Ocjena recenzije : 0.0

I ozbiljna i smiješna crna komedija

Iako u ovom filmu nema toliko komičnih situacija koliko bi se moglo očekivati (s obzirom na Atkinsona u glavnoj ulozi) riječ je o zabavnom malom filmiću koji nikoga neće razočarati. Također ovaj film je još jednom pokazao zašto, barem meni, je britanski humor puno kvalitetniji i inteligentniji od američkog koji djeluje previše umjetno i isforsirano.
Prava vrijednost ovog filma su originalni likovi koje su svi glumci kvalitetno portretirali. Ovdje se mogu naći i stari iskusni veterani (Maggie Smith u ulozi domaćice), dokazazani kvalitetni glumci (Atkinson i Scott Thomas), mlade nade (Tamsin Egerton u ulozi kćeri) i pomalo zaboravljena zvijezda (Swayze u ulozi instruktora golfa). Upravo Swayze za mene predstavlja najugodnije iznenađenje ovog filma, jer se odlično snašao u, za njega, netipičnoj ulozi s kojom pomalo i ismijava svoj nekadašnji status sex-simbola.
Posebno bih istaknuo i Atkinsonovu scenu na nogometnoj utakmici koja predstavlja pravo malo remek-djelo i po tko zna koji put potvrđuje njegov izniman komičarski talent.
Sama priča filma, iako jednostavna, je prilično originalna i pruža dosta mogućnosti glumcima da pokažu sav svoj talent kroz likove koje igraju.
Zbog načina kako se radnja odvija, mnoštva zanimljivih likova i odličnim glumačkim izvedbama film predstavlja pravo osvježenje u odnosu na američke filmove sličnog tipa koji izgledaju slično jedan drugome.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zfranov4 25.08.2006 Ocjena recenzije : 0.5

crno

Koja je poruka?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Martina 21.03.2006 Ocjena recenzije : 1.0

ODLIČNOST

FILM JE ODLIČAN!!!!!!!!!!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: