Podmornica U-571 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Podmornica U-571

Podmornica U-571

U-571 (2000.)

Universal Pictures

116' akcija, drama, ratni

Režija:           Jonathan Mostow, James M. Arnett

Uloge: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel, Jon Bon Jovi, David Keith

Scenario:        Jonathan Mostow

Producent/i:   Hal Lieberman, Dino de Laurentiis, Martha de Laurentiis

Zemlja:          Francuska, SAD

Linkovi: imdb

Podmornica U-571

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
12
0.00

Zapovjednik Mike Dahlgren kapetan je podmornice S-33 američke proizvodnje iz Prvog svjetskog rata, kojoj je odavno istekao rok trajanja.

Bez obzira na to što je zastarjela, podmornica je opasno oružje u rukama onoga tko zna s njome. Amerikanci su uvučeni u Drugi svjetski rat i podmornica ima priliku pokazati koliko zaista vrijedi.

Poručnik Andrew Tyler  časnik je pod Dahlgrenovom komandom. Tyler se pridružuje posadi podmornice S-33, jer smatra da je važnija dužnost od časti. Naime, on je unaprijeđen i ima apsolutnu slobodu.

Na podmornici već se nalaze časnici, poručnici Pete Emmett i Ensign Larson. Posadu podmornice S-33 čine zapovjednik Klough, radio vezist Wentz, kuhar Eddie, Trigger, Mazzola, Tank, Griggs i Rabbit. Admiral je zapovijedio da su za podmornicu odgovorni poručnik Hirsch  i mornarički časnik Coonan.

Utovarena im je velika količina sanduka, s time da ne znaju što se nalazi u njima. Prtljagu ne smiju pregledati, sve dok ne uplove u američke vode, no, na otvorenom moru, časnici saznaju njenu misiju.