G.I. Jane - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      G.I. Jane

G.I. Jane

G.I. Jane (1997.)

Buena Vista Pictures / Blitz film i video

125' akcija, drama

Režija:           Ridley Scott, Hugh Johnson

Uloge: Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft, Jason Beghe, Daniel von Bargen

Scenario:        David Twohy, Danielle Alexandra

Producent/i:   Danielle Alexandra, Julie Bergman Sender, Chris Zarpas

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

G.I. Jane

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.53
15
0.00

Nakon što je u Stripteaseu prezentirala svu svoju ženstvenost Demi nam je pokazala i drugu, vojničku stranu svoje osebujne ličnosti.

Usprkos statusu vojnog veterana Jordan O'Neil (Demi Moore) nema pravo sudjelovanja u Zaljevskom ratu. Diskriminacija žena u vojnim krugovima nije ništa novo no vrijeme je za promjene čiji je najveći pobornik senatorica Lillian DeHaven (Anne Bancroft).

Želeći dokazati ravnopravnost žena i na vojnom planu uspije isposlovati O'Neilino uvrštavanje na listu kandidata elitne SEAL jedinice američke vojske. Riječ je kandidatima kojima predstoji iznimno teška obuka sa prolaznosti od svega 40%, naravno uzimajući u obzir isključivo muškarca.

Nakon posljednje ugodne noći u krevetu sa poručnikom Royceom O'Neil započinje sa krv, znoj, suze režimom zajedno sa muškim joj kolegama. Obuku u neljudskim uvjetima, mokra, blatnjava, izmučena brojnim zadacima na terenu kao i višestrukim ponavljanjima O'Neil može prekinuti u svakom trenutko ali ona, naravno, ne odustaje.

U ulozi strogog glavešine koji vodi vježbe gledamo Viggoa Morensena koji nije baš nježan prema Demi. Redatelj Ridley Scott težio je dokumentarističkoj autentičnosti rigoroznih priprema i testova ne bi li od Demi isklesao pravog vojničinu.

i.k.