Erin Brockovich - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Erin Brockovich

Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000.)

Universal Pictures / Blitz film i video

130' komedija, drama, biografski

Režija:           Steven Soderbergh

Uloge: Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger, David Brisbin, Conchata Ferrell, George Rocky Sullivan

Scenario:        Susannah Grant

Producent/i:   John Hardy, Carla Santos Shamberg, Danny DeVito

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Erin Brockovich

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.04
24
0.00

Erin je samohrana majka troje djece s velikim minusom na računu i prometnom nesrećom u dosjeu, za koju mora snositi trošak, mada je nije skrivila.

Nakon izgubljenog sudskog spora, zapošljava se kod svojeg odvjetnika, Eda Masryja, kao recepcionistica. Bez obzira što je nitko ne doživljava ozbiljno, ona se počinje interesirati za neobičan slučaj, na koji slučajno nailazi sređujući neke dokumente vezane za nekretnine.

Nailazi na bolničke dosjee, koji u njoj probude mnoga pitanja. Uz dozvolu šefa, počinje istraživati i otkriva da se u malom kalifornijskom mjestu Hinkley odigravaju mutna posla. Velika tvrtka Pacific Gas & Electric zagađuje vodu, a to uzrokuje stravične bolesti među lokalnim stanovništvom.

Iako u početku nailazi na nevjericu građana, korak po korak, Erin ih pridobiva na svoju stranu pokazavši im da joj je uistinu stalo i da zna slušati. Nakon što je prikupila 600-tinjak tužbi, s Edom pokreće tužbu protiv odgovorne tvrtke.