Mary Poppins - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mary Poppins

Mary Poppins

Mary Poppins (1964.)

Buena Vista Pictures Distribution / Continental film

140' obiteljski, fantastika, glazbeni

Režija:           Robert Stevenson

Uloge: Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns, Hermione Baddeley

Scenario:        Bill Walsh, Don DaGradi

Producent/i:   Walt Disney, Bill Walsh

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Mary Poppins

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
6
0.00

Oscarom nagrađeni klasik za cijelu obitelj nosi važnu poruku za odrasle, a djeci uživanciju uz nezaboravnu Juliju Andrews u ulozi super dadilje.

Mala Jane i Michael žive u bogatoj obitelju u Londonu 1910. godine. Njihov otac (David Tomlison) je ozbiljan bankar, radoholičar koji živi po strogo zacrtanim pravilima u kojima djeca predstavljaju prepreku njegovoj svakodnevnoj rutini. Njihova majka (Glynis Johns) većinu vremena provodi pokazujući se na raznim dobrotvornim događajima zapostavljajući djecu, baš kao i otac.

Ipak, kako ne bi ispalo da im uopće nije stalo do mališana daju oglas tražeći savršenu dadilju. Doslovce s neba pada Mary, dadilja sa čarobnim moćima koja nakon dugo vremena unosi radost u živote djece. Učenje uz zabavu i prije svega pjesmu uz pomoć prijatelja sličnih sposobnosti (Dick Van Dyke) oduševljava djecu no ne i njhovog oca kojem se dadiljine metode nimalo ne sviđaju. Ipak, Mary mu uspijeva dati pokoju lekciju o očinstvu uvodeći ga u svoj svijet neobičnih, ekscentričnih likova nastojeći od njega napraviti boljeg čovjeka i prije svega uzornog oca.

Ovaj spoj klasičnog filma i animacije nominiran je za Oscara u čak 13 kategorija osvojivši zlatni kipić za najbolju žensku ulogu (Julie Andrews), specijalne efekte, montažu, glazbu i originalnu pjesmu.

i.k.