Posljednja jesen - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednja jesen

Posljednja jesen

Sweet November (2001.)

Warner Bros. Pictures International

119' komedija, drama, romansa

Režija:           Pat O'Connor

Uloge: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs, Greg Germann, Liam Aiken

Scenario:        Kurt Voelker, Herman Raucher

Producent/i:   Wendy Wanderman, Deborah Aal, Erwin Stoff

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Posljednja jesen

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.41
22
0.00

Nelson je daroviti grafički dizajner koji se bavi reklamama. Upravo smišlja kampanju za jednog od najmoćnijih proizvođača hot-doga.

Saru prvi put susreće na testovima za vožnju. Sara je privlačna djevojka, ali su joj ponašanje i odjeća nemarni i neugledni. Kad je na ispitu Nelson moli da mu pomogne odgovoriti na jedno pitanje, instruktor ih uhvati kako šapću i izbaci Saru s ispita.

Sara vani dočeka Nelsona, analizira njegov yuppijevski profil, uvjerava ga da živi ispraznim životom i pokušava navesti da sve to promijeni. Isprva Nelson neobuzdanu i divlju djevojku ismijava i pokušava je se otresti, ali  vrlo brzo osjeća da ga ona na neobičan način privlači.

Već sljedeći dan, možda pod Sarinim utjecajem, dobiva otkaz zbog uvredljivog ponašanja prema naručitelju kampanje za hot-dog, a isti dan ga napušta i djevojka, kojoj je dojadilo čekati da se kod Nelsona probude ljudski osjećaji. Nelson se vraća Sari i počinje učiti njezin način gledanja na stvari te pristane da bude njezin mladić za studeni.