Tko je smjestio Crvenkapici? - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tko je smjestio Crvenkapici?

Tko je smjestio Crvenkapici?

Hoodwinked (2005)

Blue Yonder Films, Kanbar Entertainment / Blitz film i video

80 minuta animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Cory i Todd Edwards

Scenario:        Cory i Todd Edwards

Producent/i:   Blue Yonder Films Kanbar Entertainment

Zemlja:          USA

Linkovi:

službeni site
imdb

Tko je smjestio Crvenkapici?

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.04
53
0.00

Animirani 'Rashomon', nova je duga verzija 'Crvenkapice', bratsko-redateljskog dvojca Coryja i Todda Edwardsa. Znamo li sve o Crvenkapici, Vuku, Baki i Lovcu?

Navodno bi ovaj film trebao pokazati šta se zbilo nakon dobro nam poznatih događaja u Bakinoj kućici. Pitanje braće Grimm Bako, bako zašto imaš tako velike zube?’ sada je zastarjelo pa se ovoga puta više bavimo detektiranjem krivca za nered i buku zbog kojih susjedi zovu polociju.

Crvenkapica (sada se zove samo Red dakle Crvena) ide je u posjet bolesnoj Baki kroz šumu gdje susreće zločestog Vuka, koji je preduhitri i dolazi prvi do Bakice i pojede ju. Kada je Crvenkapica došla - isto je učio i s njom. U pravi je čas došao Lovac koji je Vuku rasporio trbuh i iz njega izvadio Baku i njezinu unuku. Nooooo..., scenaristi (ujedno i redatelji filma), Cory i Todd Edwards, ne slažu se da je tu priči kraj. Policija je dobila prijavu da se puno buči u Bakinoj kući pa šerif Grizzly i detektiv Bill Roda iz organizacije za zaštitu životinja odlaze izviditi stvar. Optužbe se redaju otprilike ovako: provala, buka, remećenje reda i mira, namjera da se jede, dok su neki mahali sjekirom, a da za to nisu imali potrebnu dozvolu. Svi osumnjičeni su tu i svatko priča svoju verziju događaja. Međutim, nešto tu ne štima. Priče im se baš i ne poklapaju.

Detektivi ubrzo otkrivaju tamnu i skrivenu stranu svakog lika: Crvenkapica i nije baš tako naiva kako se čini. Prava je pamentica ona. Baka ima tajni život, želi se natjecati u ekstremnim sportovima, Vuk je u stvari vrlo neshvaćen, dok Lovac želi postati poznati hollywoodski glumac.

Kako smo već pisali, radi se o parodiji na kultnu dječju priču ‘Crvenkapica’. ‘Hoodwinked’ je prvi film novog Kanbar Animation Studija, koji ima plan njegovati kompjutersku animaciju. Namijenjen je, kako to Amerikanci zgodno kažu, obiteljskoj publici. Mješavina je to plemenitih emocija i pamentne priče. A na kraju svatko otkije što je i tko u dubini duše.

Dosta je velikih imena uključeno u realizaciju filma. Glenn Close je Baka, Anne Hathaway Crvena, James Belushi Lovac, Patrick Warburton Vuk, Anthony Anderson detektiv Bill Stork, David Ogden Stiers detektiv Nicky Flippers, Xzibit šef Grizzly, Chazz Palminteri Woolworth the Sheep, Cory Edwards Twitchy. U hrvatskoj verziji glasove su glavnim likovima posudili glumci Zrinka Cvitešić, Zlatan Zuhrić, Zoran Gogić, Lena Politeo, Ljubomir Kerekeš, Željko Duvnjak, Krešimir Mikić i drugi. Na službenom siteu ima još informacija, objašnjena, izjava kao i trailer pa tko želi…