Privedite osumnjičene - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Privedite osumnjičene

Privedite osumnjičene

The Usual Suspects (1995.)

Columbia TriStar Home Video / Blitz film i video

105' krimi, triler, misterija

Režija:           Bryan Singer

Uloge: Stephen Baldwin, Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Kevin Pollak

Scenario:        Christopher McQuarrie

Producent/i:   Robert Jones, Hans Brockmann, Francois Duplat

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Privedite osumnjičene

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.80
51
0.00

Marek Hemmann 23.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Cetvorka

Filmu možda fali jedna ono baš legendarna scena kao u Psima iz Rezervoara kad je Madsen otkinuo panduru uho.
Spacey je odličan, ka i svi ostali glumci.
Mozda je malo neću reći naporan, nego težak za gledati, jer morate stalno bit fokusirani na film, ne smiju vam misli odlutati ni 10 sekundi jer ćete se totalno pogubiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 19.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Who is Keyser Soze?

definitivno moj najbolji i najdrazi film ikad.Fantasticna prica kevina spaceya sa nevjerojatnim zavrsetkom.Svaka cast spaceyu ali i ostalim glumcima,vrhunska rezija jednog tada mladog redatelja singera film je zasluzija puno vise oscara nego sto je dobija.Kad bi barem vise bilo ovakvih filmova.FANTASTICNO!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

felicia5252 28.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

eh ovo je film i pol

ovo je film koji me uveo u svijet filmova. zanimljv do kraja uz neocekivan preokret koji ostavlja bez daha i s osmjehom na licu.uz svu intrigantnost radnje,zu je odlična glumačka postava i ivedba uz rečenice koje osvajaju..što reći nego: the biggest trick devil ever pulled.........

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 08.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

JEDAN OD NAJBOLJIH FILMOVA IKAD SNIMLJENIH!

Svi su vjervatno gledali ili barem čuli za ovo remek djelo iz 90-ih.
Bio je to jedan od prvih filmova redatelja Bryana Singera (X-MEN,X-MEN 2,X-MEN 3,SUPERMAN RETURNES)te je odmah proglasen za rekmek djelo a uskoro i za kultni film.Singer se dokazao kao vrhunski redatelj koji moze ponosno stajati uz Tarantina,Scorsesea i Spielberga,glumačke izvedbe svih iza ekrana je odlična,posebno od Kevina Spaceya koji je za tu ulogu sitnog kriminalca Verbala Kinta nagrađen i zlatnim kipićem.
Da skratim,jedan od najboljih filmova koje cete ikad pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 15.09.2008 Ocjena recenzije : 3.0

zanimljivo

upravo sam pogledao film i stadoh pisati recenziju. Twist na kraju mi se sviđa. Tek zadnju sekundu filma shvatiš tko je taj Kaiyser Soze! Zbija zanimljiv film, odlični dijalozi, nema baš puno akcije ali ovo nije u prvom planu akcijski film nego krimi triler i ovome filmu glavna kvaliteta je gluma i priča. Zbilja je teško odvojit oči od ekrana za vrijeme gledanja filma. Film zahtijeva živce i koncetraciju za gledanje ali nakon odgledanoga isplata je i više nego velika. Nekima će se film sigurno učiniti dosadan ali to je sad pitanje ukusa i filmskog iskustva. Svakako se radi o onome filmu kojeg se s vremena na vrijeme uvijek može pogledati i zato i nosi epitet jednog od najboljih krim filmova 90-ih. Gluma je perfektna od strane svih koji su se pojavili ispred kamere.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jovicz@telrad.net 21.02.2008 Ocjena recenzije : 0.0

ZANIMLJIVO

Film je veoma dobar, ima odlicnu pricu, maestralan kraj, ali mi je prvih 30-40 minuta filma dosadno, ima previse dijaloga a malo akcije. Zbog toga dao bih mu ocjenu 3.5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

g 08.02.2007 Ocjena recenzije : 1.0

privedite osumljičene

remek djelo, najbolji kraj svih vremena definitivno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 17.02.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Maestralan triler!

O ovom, već sada kultnom filmu, puno se toga pisalo i mislim da će se svi složiti da je riječ o jednom od najboljih trilera i meni osobno jedan od najboljih filmova uopće.
Svaki segment ovog filma zaslužuje da ga se posebno opiše jer svaki detalj u filmu funkcionira savršeno. Izbor glumaca je fenomenalan gdje je najbolji od najboljih Kevin Spacey koji je ovdje odigrao svoju ulogu života i utjelovio jednog od najupečatljivijih zlikovaca na velikom ekranu.
Priča filma je originalna i drži film napetim do samog kraja, odnosno do maestralnog preokreta. Upravo zbog toga i zbog jedinstvenog bad guya ovaj film će ostati zapamćen jer obrat na kraju filma baca sasvim drugo svijetlo na misterioznog kriminalca Sozea koji je u glavni lik ovog filma i oko čije tajanstvene ličnosti se sve i odvija.
Mladom redatelju Singeru kapa dolje jer je već sa svojim prvim pravim filmom uspio napraviti djelo kakvo se rijetko snimi, a svojim daljnjim filmovima je samo potvrdio da je jedan od najvećih (Apt pupil, X-men, X-men 2) i s velikim nestrpljenjem iščekujem njegov ''Superman returns''.
Film koji ostavlja gledatelja bez teksta, film koji se može uvijek ponovo pogledati, film koji već sada ima posebno mjesto u povijesti filmske umjetnosti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 26.01.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Jedan od najboljih filmova 90-ih

U naslovu recenzije sam sve rekao. Riječ je zaista o jednom od najboljih filmova 90-ih. Sa fenomenalnim likovima, sjajnim scenarijem, preokretima, glumcima, na čelu sa vrhunskim mladim redateljem koji se sada dokazuje na X-ljudima.
Ako niste ovaj film pogledali, nedostaje vam osnovne filmske naobrazbe! A ako nakon ovog filma, za 50 godina ne budete znali tko je Kaiser Sozey, onda ne želim znati za vas!
Ovaj film je vrhunsko ostvarenje sedme umjetnosti koje ne smijete propustiti (ali pretpostavljam da ste ga već pogledali - nekoliko puta, kao i ja)!
Ocjena: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: