Edison - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Edison

Edison

Edison (2005.)

David J. Burke / VTI

97' drama, triler

Režija:           David J. Burke

Uloge: Kevin Spacey, Morgan Freeman, LL Cool J, Justin Timberlake, Dylan McDermott, Piper Perabo

Scenario:        David J. Burke

Producent/i:   Randall Emmett, George Furla, Avi Lerner

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Edison

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.60
5
0.00

Mladi novinar Justin Timberlake suprotstavlja se naoko nedodirljivim, korumpiranim policajcima uz pomoć urednika Morgana Freemana.

Letimičan pogled na imena koja se pojavljuju u filmu tjera nas na pitanje zašto se ovaj naslov nije pojavio u kinima, no odgovor na to pitanje morati ćete pronaći sami. U glavnoj ulozi gledamo N'Syncovca Justina Timberlakea, mladog novinara iz Edisona (riječ je zapravo o Vancouveru) koji piše za lokalne novine. Taj kanadski velegrad prikazan je kao leglo kriminala, raj za i više nego sumnjive tipove koji su tamo pronašli svoje mjesto pod suncem.

Vlast drži svojevrsna grupa elitnih policajaca pod nazivom FRAT. Na njihovom čelu je John Heard pod čijim zapovjedništvom djeluje i pokvareni policajac Dylan McDermott dok Piper Perabo glumi njegovu, ne odveć bistru, djevojku.

Među FRATovcima ćemo pronaći i velikog Kevina Spaceya, koji glumi detektiva sa lošom frizurom, a ne smijemo zaboraviti ni LL Cool J-a u za njega nadasve neobičnoj ulozi.

Timberlakeov lik nalazi dokaze koji upućuju na mutne poslove unutar FRAT-a te uz podršku čangrizavog urednika pokreće nadasve opasnu istragu.

i.k.