Sve za lovu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve za lovu

Sve za lovu

Two For the Money (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

122' komedija, drama

Režija:           D. J. Caruso

Uloge: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante, Jeremy Piven, Jonathan Bruce, Jaime King, Charles Carroll, Ralph Garman, Veena Sood, Kevin Chapman, Gedde Watanabe, Carly Pope

Scenario:        Dan Gilroy

Producent/i:   Cosmic Entertainment, Morgan Creek Productions

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Sve za lovu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
30
0.00

'Sve za lovu', rekao je i Pacino i odglumio svoje u istoimenom filmu. Najseksi živući komad 2005. po 'Peopleu' u ulozi je njegovog šegrta.

D.J. Caruso nakon godina režiranja TV serija ('Robbery Homicide Division', 'Smallville', 'Dark Angel'...) i dugometražnog prvijenca 'Taking Lives' iz 2004., snimio je i niskobudžetnu dramediju na temu vječne ljudske slabosti – klađenja.

Brandon Lane (Matthew McConaughey) je propali nogometaš s koledža koji je, kao što već priče s propalim srednjoškolskim zvijezdama idu, nakon ozlijede morao napustiti sport. Nakon propasti karijere, Brandona regrutira Walter Abraham (Al Pacino), čelnik jedne od najvećih tajnih 'kladioničko - konzultantskih' tvrtki u Americi.

Okorjeli hazarder poziva k sebi mladca koji ni za što drugo nije talentiran osim da s osamdeset postotnom sigurnošću predvidi ishod nekog sportskog natjecanja. Iskusni sportski Pigmalion uzima ga 'pod svoje' i ubrzo se propali sportaš pretvori u samosvjesno poslovno biće. Kladioničkom vidovnjaku se omili uloga zlatnog manhattanskog dečka i lifestyle koji uz to ide. Odnos zamjenskog oca i sina uvelike pridonosi punjenju Walterove kese, sve dok jednog dana stari newyorški igrač ne prijeđe granice Brandonovog strpljenja. Uskoro, ono što se nekad činilo kao odnos pun poštovanja eskalira u sukob dvojice profića s milijunskim ulozima u igri. Naravno, u sukob je upletena i Walterova žena Toni koju glumi Rene Russo. Jesmo li spomenuli da se u jednoj od uloga pojavljuje i Armand Assante?

Film je na kritičarskom terenu dočekan dosta mlako, a gotovo da i nema stvari zbog koje mu se ne prigovara. Tako pera iz Film Journal Internationala karakteriziraju film teškim po atmosferi i stilu, a lakim po svemu ostalom. Naravno, najviše je prigovora upućeno Pacinovoj glumi od koje se puno i očekivalo. Tako jedan od kritičara kaže da je Pacino konačno izgubio svoj sotonski touch iz 'The Gotfathera' i 'Donnie Brasca', a Brett Buckalew s Filmstewa kaže: 'Pacino bar, i kad se proda za lovu ne izgleda ni upola jadno kao De Niro'. Za McConaugheya, pak, usta su im puna hvale.

p.h.