Ispod površine - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ispod površine

Ispod površine

What Lies Beneath (2000.)

20th Century Fox / Continental film

130' horor, triler, misterija

Režija:           Robert Zemeckis

Uloge: Harrison Ford, Michelle Pfeiffer, Katharine Towne, Miranda Otto, James Remar

Scenario:        Clark Gregg

Producent/i:   Mark Johnson, Joan Bradshaw, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ispod površine

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.06
17
0.00

Ovo bi bio samo još jedan horor triler sa duhom koji opsjeda kuću da nije Roberta Zemeckisa te Harrisona Forda i Michelle Pfeiffer.

U prelijepom, ruralnom okruženju Vermonta upoznajemo se sa gospodinom i gospođom savršenim, koji žive u savršenoj kući u savršenom braku. On je Norman Spencer (Harrison Ford) ugledni znanstvenik i profesor na Harvardu, a ona Claire (Michelle Pfeiffer), bivša čelistica koja je zapostavila karijeru kako bi se posvetila obiteljskom životu.

Godinu dana nakon stravične prometne nesreće u kojoj je sudjelovala Claire se počinju priviđati čudne stvari. Čudni, zastrašujući zvukovi u kući, neobjašnjivi događaji i obris nepoznate joj djevojke koji vidi u kadi samu su neki od događaja koji uništavaju njezinu psihu. Sve to poklapa se sa neobjašnjivim nestankom žene iz susjedstva te se Claire za pomoć obraća psihijatru koji joj savjetuje da se suoči sa svojim strahovima.. Norman se pak prisjeća preljuba kojeg je imao godinu dana ranije sa djevojkom sličnog opisa. Hmmm.

Iako ne odveć originalan scenarij Clarka Gregga pokazao se pravom poslasticom za Roberta Zemeckisa. Redatelj nas dobro upoznaje sa likovima prije nego što ih podvrgne testu koji bi mogao uništiti njihov nekad skladni brak. Upotreba specijalnih efekata je minimalna, ali, vjerujem da ćete se složiti, efikasna.

Mnogo se toga krije ispod površine ovog horor trilera, prave poslastice za ljubitelje žanra. Njam!

i.k.