Gad - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gad

Gad

Creep (2003.)

Lions Gate Films Home Entertainment / VTI

85' horor, triler

Režija:           Christopher Smith

Uloge: Franka Potente, Vas Blackwood, Sean Harris, Ken Campbell, Jeremy Sheffield

Scenario:        Christopher Smith

Producent/i:   Julie Baines, Jason Newmark

Zemlja:          Velika Britanija, Njemačka

Linkovi: imdb

Gad

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
16
0.00

markoboban 08.11.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Spodoba

Britanac Christopher Smith debituje kao režiser, opredeljujući se za horor priču (koju je sam napisao) smeštenu u londonskoj podzemnoj železnici. Kate (Franka Potente) napušta fensi žurku nošena idejom da će možda imati sreću da upozna slavnog glumca George Clooneyja koji gostuje u Londonu povodom neke promocije.No kada zakratko zadrema na stanici, veoma brzo postaje svesna da je metro propustila, a to je tek početak mnogo opasnijih nevolja u kojima se neočekivano našla ova mlada žena...U turobnoj atmosferi isprepletanih tunela londonskog podzemlja, gledalac naprosto može da oseti jezu, a nešto kasnije i da oseti strah glavne heroine filma.U prilog tome solidno napravljena maska i dobra šminka u prikazu monstruma - neuspešnog medicinskog eksperimenta, koji se odaziva na Craig (Sean Harris), svakako da daju doprinos u postavci mračne strane cele priče.Teško je bilo očekivati da će ovaj niskobudžetni hororac ponuditi nešto novo specijalno, ali ipak sam tok radnje se fino razvija, do samog kraja, koji je istini za volju čist kliše (naša heroina ipak preuzima stvari u svoje ruke na samom kraju).Valja pomenuti dobru foru neposredno pre same odjavne špice (ne bih da je otkrijem) koja deluje pomalo tragikomično nakon svega viđenog.Skroman glumački kasting sa jednom pravom zvezdom, realno je primeren visini budžeta za produkciju (manje od £500,000), tako da gluma nije svetla strana ovog filma.Međutim, sasvim filmičan scenario, sa dobro odabranim lokacijama za setove (uglavnom po Londonu), uz solidnu režiju (imamo dosta dobro napravljenih kadrova, gde kamera 'prati' protagoniste iz raznih uglova) definitivno čini film gledljivim, iako ovo nije horor koji bi se mogao svrstati iznad običnog proseka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jakša 07.07.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Dosadno!

Ma film je glup i dosadan. Možda je na nekim dijelovima malo strašan, ali je jako razvučen i nezabavan... Ubojica se pokaže tek zadnjih 20 minuta filma i onda jos počne pričat... Za one kojima se sviđa ta tema s metroom neka pogledaju "Midnight meat train" iliti "Ponoćni vlak smrti". Taj je film puuuno bolji od ovog... Jedino što mi se svidjelo u ovom filmu je kraj-precarski! I zbog tog je ocjena 2.
Preporuka: ne

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 01.07.2006 Ocjena recenzije : 2.0

neobicno

jedan od cudnijih filmova koje sam pogledao.
scena trazenja izlaza iz zatvorenog metroa, prikazana je na najstrasniji, potpuno klaustrofobican nacin.
ne bih ga preporucio nikome, tko zaista ne uziva u horror filmovima, jer ovaj je na granici izmedju gluposti i savrsenosti strave.
ovisi samo iz kojeg kuta gledate...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 26.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Bljak

Nema ni dobri frajera( ili su im truli zubi ..ili su oni truli (mrtvi) ili su zakrzljali ).. misevi fuujjjj...Crnac kojem ne stoji britanski i.. Njemica kojoj jos manje stoji britanski nasli pricat na britanskom.... Retardirani manijak( koji izgleda kao Gollum iz gospodara prstenova ) uziva ubijajuci ljude .. i iz trudnih zena vadi djecu i konzervira ih ( njegova mala privatna kolekcija )...
Ako ste neki nastrani manijak i uzivate u gledanju kasapljenja i kanibalizma ... obavezno pogledajte ovaj film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 18.12.2005 Ocjena recenzije : 1.5

Ne budi sama u metrou!

Kada se djevojka sam nađe u metrou u kasnim satima i kada se potpuno zatvore svi ulazi i izlazi iz metroa, e tek tada nastane ubilački pohod montruma s podzemlja. Kazalizacija uvijek čini nelagodu uz štakore koji prate svaki korak, pa do nepredvidljivih scena koje daju žestinu hororičnosti. Film je za preporuku fanovima horora, svakako.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: