Transporter 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Transporter 2

Transporter 2

Transporter: The Mission (2005)

20th Century Fox Distribution / Continental film

87' akcija, krimi, triler

Režija:           Louis Leterrier

Uloge: Jason Statham, Amber Valletta, Matthew Modine, Jason Flemyng, Keith David, Hunter Clary, Shannon Briggs (II), Francois Berleand (II), Jeff Chase

Scenario:        Luc Besson, Robert Kamen

Producent/i:   Terry Miller, Luc Besson, Steve Chasman, David Lai (II), Terry Miller

Zemlja:          Francuska

Linkovi:

službeni site i trailer
imdb

Transporter 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
31
0.00

Prošlo je tri godine od susreta s Frankom Martinom, čovjekom koji nas je impresionirao 1. 'Transporterom' kao one-man delivery servisom.

Frank Martin je najbolji u svom poslu. Bivši pripadnik specijalnih snaga sad zarađuje za život kao Transporter: transporter robe, ljudi ili nečeg trećeg - jednostavno, on isporučuje... bez pitanja. Radnja je smještena u Miami na Floridi, gdje se Frank preselio sa juga Francuske čineći uslugu prijatelju, radeći kao šofer za bogatu porodicu Billings.

Transportera može malo toga iznenaditi ,ali mladi Jack Billings (naturščić Hunter Clay) radi upravo to. Frank se neočekivano počinje zbližavati sa šestogodišnjim Jackom kojeg vozi u školu i nazad. Kada dječaka otmu mračni umovi, Frank je ponovo u akciji koristeći arsenal svojih vještina kako bi spasio mulca, ujedno mrseći otmičarev plan oslobađanja smrtonosnog virusa (...hmm...puca me neki deja vu na ne tako davni film s Denzelom Washingtonom 'Man On Fire').

Jason Statham
je ponovio ulogu Franka Martina, poznatog i kao 'Transportera'. 'Jason Statham se vraća kao 'Superman s vozačkom'. Rijetki nastavak koji je bolji od orginala', piše Chicagotribune. 'Transporter 2 je idealan film za subotnja popodneva...za puštanje mozga na pašu i grickanje kokica,' piše Boston Globe.

Kada je Twentieth Century Fox prikazao 'Transportera' 2002. nisu ni sanjali da će film postati svjetski hit, što ne bi trebalo čuditi jer je scenarij i produkciju potpisao čuveni Luc Besson. Režije nastavka prihvatio se Louis Leterrier, koji je na prvom filmu radio kao umjetnički redatelj, a u filmskim krugovima poznat je i po filmovima 'Alien' i 'Resurrection', na kojima je radio kao asistent režije i vizualnih efekata.

t.č.