Revolver - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Revolver

Revolver

Revolver (2005.)

Redbus Film Distribution / Blitz film i video

115' akcija, krimi, drama

Režija:           Guy Ritchie

Uloge: Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore, Andre Benjamin, Mem Ferda

Scenario:        Ethan Gross, Guy Ritchie, Paul Todisco

Producent/i:   Luc Besson, Marty Katz

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Revolver

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.81
26
0.00

Da li je rezanje svih nasnimljenih scena sa suprugom Madonnom pridonijelo kvaliteti 'Revolvera' Guya Ritchiea?!?

Sedam je dugih godina Jake Green (Jason Stratham) u zatvoru učio pravila igre od šah majstora i vrhunskog umjetnika s kojim je dijelio ćeliju, a sve to ne bi li što bolje prešao ljutog protivnika Macha (Ray Liotta), hladnog i proračunatog gangstera koji ga je i strpao iza rešetaka nakon što me je brutalno ubio rođakinju. Nakon što je apsolvirao sve tajne manipuliranja, iznuđivanja i varanja, svježe otpušteni Jake pokreće mašineriju osvete.

Kao mjesto gdje će mu to i objaviti bira kockarnicu gdje ga nemilosrdno osramoti pred ostalim pajdašima gangsterima dotjeravši ga do samoga poda. Ne trošeći dragocjene trenutke, pajdaši se u hipu nađoše u obrani Machovoj, a Jakea u posljednji tren, naravno!, spašavaju Avi (Andre Benjamin) i Zach (Vincent Pastore).

Ono što ga najviše muči u ovoj akciji spašavanja jest 'vjerovati ili ne svojim anđelima čuvarima?', dok oko jednog nema nikakvih dvojbi – njegova glad za osvetom svakim je danom sve veća i neće se smiriti dok Mancha ne dobije ono što Jaki misli da zaslužuje.

Film je najavljivan kao 'come back' Guya Ritchiea, koji bi mu trebao povratiti bar malo redateljskog digniteta smlavljenog stravičnim uratkom 'Swept Away' na kojem su se ama baš svi natjecali u gradaciji smiješnih epiteta, pljuvanja i satiranja. S pravom:) No, kritike nisu bile blagonaklone tzv. povratniku, pače su ga i ovaj put pokopale, ali s manjim žarom jer ipak se ne radi o katastrofalnom uratku; '…'Revolver' je ispočetka dosadan, pa postaje stravično dosadan, a na kraju i nepodnošljiv', piše Christopher Tookey u Daily Mailu, '…nevjerojatno, apsurdno grozno do te mjere da oduzima dah, poželio sam i sam kupiti revolver ne bi li upucao projekcionistu prije no što ga uperim i u samoga sebe…', piše David Edwards u Daily Mirroru.

No, kako je moguće da neki film koji dobije pretežito loše kritike, redatelja kojega, zasluženo, niti novinari žutih stranica nisu mazili ipak ispod podvučene crte ima itekako lijepi financijski rezultat? Da li je to zbog stare slave, zbog toga što svaki grad, kao recimo Zagreb, ima svoju Dubravu u kojoj se najviše vole 'akcići' ili zbog promućurno smišljene marketinške taktike? Bila bi prava šteta ne uputiti vas na izvanredan tekst na guardian.co.uk koji će vam dati i točan odgovor na gornja pitanja.