Vožnja smrti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vožnja smrti

Vožnja smrti

Riding the Bullet (2004.)

Lions Gate Films Home Entertainment / UCD

98' horor, triler

Režija:           Mick Garris

Uloge: Jonathan Jackson, David Arquette, Barbara Hershey, Erika Christensen, Matt Frewer

Scenario:        Mick Garris, Stephen King

Producent/i:   Jan Fantl, Joerg Westerkamp, Mick Garris

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Vožnja smrti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.43
7
0.00

A lijepo smo vas upozorili da na Noć vještica nije pametno auto-stopirati. Potpisuje Stephen King.

Ime Stephena Kinga povezujemo sa izvrsnim horor trilerima poput 'Isijavanja' no u posljednje vrijeme prisiljeni smo gledati adaptacije nešto manje originalnih djela priznatog horor autora. 'Dreamcatcher' i 'The Green Mile' neki su od posljednjih naslova koje smo imali prilike vidjeti. Za razliku od spomenutih 'Vožnja smrti' je adaptirana iz Kingove kratke priče razvučene na 98 minuta. Čast je pripala Kinogovom velikom prijatelju Micku Garrisu koji potpisuje režiju i scenarij.

Radnja filma smještena je krajem hipijevskih šezdesete, točnije 1969. godine na Noć vještica. Glavni lik je mladi buntovnik Alan Parker (Jonathan Jackson), student opsjednut smrću. Nakon što mu majka doživi teške napadaje odlučuje se na dugo putovanje kući. Umjesto javnog prijevoza odlučuje se stopitati. Ostatak filma gledamo njegove susrete sa nekoliko čudnih likova ograničenih vozačkih sposobnosti i mutne prošlosti.

Velika doza flashbackova nakon čega slijedi buđenje i izbjegavanje nesreće u zadnji čas glavno su oruđe Micka Garrisa što dovoljno govori o kvaliteti filma.

i.k.