Egzorcizam Emily Rose - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Egzorcizam Emily Rose

Egzorcizam Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose (2005.)

Screen Gems / Blitz film i video

114' drama, horor, triler

Režija:           Scott Derrickson

Uloge: Laura Linney, Tom Wilkinson, Jennifer Carpenter, Shohreh Aghdashloo, Campbell Scott

Scenario:        Scott Derrickson, Paul Harris Boardman

Producent/i:   Paul Harris Boardman, Beau Flynn, Tripp Vinsom, Tom Rosenberg, Gary Lucchesi (II), Gary Lucchesi

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni iste
trailer
imdb

Egzorcizam Emily Rose

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.11
82
0.00

EGZORCIZAM [m] 1. izgonjenje zlih duhova, 2. istjerivanje đavla. Okultni trokut-opsjednuta djevojčica, svećenik i demon-sotona nalaze se u centru  ovog horor trilera.

Film je temeljen na istinitom događaju studentice Emily Rose (u filmu je utjelovljuje  odlična Jennifer Carpenter) koja počinje dobivati zastrašujuće vizije, a kratko nakon toga obolijeva tjelesno i duševno. Doktori sumnjaju na psihotičnu epilepsiju, ali infektivni nalazi dolaze negativni. Kako se, unatoč lijekovima, stanje mlade žene sve više pogoršava, njezina obitelj odluči  pomoć potražiti u ocu Mooru (Tom Wilkins).

Nakon što čuje priču o djevojčici opsjednutoj demonom, svećenik joj odluči pomoći poznatom i od crkve često odbijanom metodom egzorcizma. Unatoč nadljudskim naporima oca Moora, Emily umire, a svećenik biva optužen za ubojstvo iz nehaja. Slučaj preuzima ambiciozna odvjetnica Erin Bruner (Laura Linney) koja ga brani na sudu, istovremeno se suprotstavljajući crkvi i državi.

Kako suđenje odmiče, Erin se sve više počinje boriti sa svojom vlastitom vjerom i strahovima. 'Jedna od stvari koja me najviše privukla ovoj priči je borba između osobnih i religioznih demona, te kako se na te stvari može gledati iz više različitih kutova' kaže glumica Laura Linney. 'Audicija Jennifer Carpenter za ovaj film totalno je promijenila moj pristup filmu' kaže Derrickson. 'Kada sam vidio što je sve u stanju uraditi, kako može vrištati i što sve može uraditi svojim tijelom, znao sam da ću umanjiti korištenje specijalnih efekata. Ona je sama po sebi bila vrlo zastrašujuća'.

Film je prvi puta prikazan na venecijanskom festivalu, privukao je dosta pažnje i pokrenuo niz javnih rasprava o samoj temi egzorcizma od kojeg se crkva uvijek ograničavala. 'Demoni postoje bez obzira vjeruješ li u njih ili ne' riječi su iz filma 'The Exorcism Of Emily Rose'.