Svjetlost dana - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svjetlost dana

Svjetlost dana

Daylight (1996.)

Universal Studios Home Video / Blitz film i video

115' akcija, avantura, drama

Režija:           Rob Cohen

Uloge: Sylvester Stallone, Amy Brenneman, Viggo Mortensen, Dan Hedaya, Jay O. Sanders

Scenario:        Leslie Bohem

Producent/i:   Raffaella De Laurentiis, Paul Neesan, John Davis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Svjetlost dana

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
8
0.00

DragonRage 23.12.2005 Ocjena recenzije : 3.67

Stalloneova Avantura

Prije nego što je rekao (kako se sad čini privremeno)"zbogom" akcijskom žanru i okrenuo se dramama(Copland),trilerima(Get Carter,D-tox) i komedijama(Spy Kids 3D,Avenging Angelo)Stallone je snimio ovaj posljednji kvazi akcić katastrofe kakvi su bili popularni tih godina (Vulkan,Danteov Vrh,Twister itd).Moglo bi se reči da je to njegov posljednji akcijski film.
Ovaj film se manje više po ničem ne razlikuje od spomenutih naslova barem što se radnje tiče.Šaćicu ljudi je zatekla nekakva katastrofa,u ovom slučaju urušavanje podvodnog tunela,i tu imamo jednog junaka koji ih spašava.No iznimka je bila to što je junaka glumio Stallone,a njega smo bili svi navikli gledati kako se obračunava sa hrpom negativaca,no ovoga puta od negativaca nije bilo niti traga.
Možda je upravo to bio i glavni razlog propasti ovoga filma,jer film je na buđet od 80-ak mil$ uspio jedva zaraditi 30-ak.A Stallone nakon toga se više nije ni okušavao baš u akcijskom žanru...do sada,jer več i vrapci na granama znaju da nam priprema još jednog Rockya i što je još važnije,Ramba.
Zanimljivo je spomenuti kako jednu od važnijih uloga u ovom filmu ima i pravi Stalloneov sin,Sage Stallone,koji je inače glumio i u Rockyu 5,a šta drugo nego Rockyevog sina,te Viggo Mortensen,prije nego što je postao planetarno popularan Aragon je "svirao treću violinu" u Stalloneovom filmu.
Inače poznati akcijski redatelj Rob Cohen je snimio sasvim solidan film,koji nam unatoč predvidlivoj priči nudi dovoljno uzbuđenja i napetosti da bi nas držao uz ekrane do samog kraja,tko će preživjeti a tko neče.
Inače sadržajem film podsjeća dosta na Posejdonovu Avanturu,samo što se radnja ne odvija na prokrenutom brodu več u tunelu,ali tijek radnje je skoro pa isti.
Bilo kako bilo Daylight nije remek dijelo,a definitivno nije ni najbolji Stalloneov film,ali je svakako gledljiv i bolji od večine filmova koje je Stallone snimio u godinama nakon toga pa ga se isplati pogledat,ako ništa drugo iz sentimentalnih razloga.
Sasvim gledljivo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: