Laku noć. I sretno. - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Laku noć. I sretno.

Laku noć. I sretno.

Good Night, and Good Luck (2005')

Warner Independent Pictures / Discovery film i video

93' drama, triler, povijesni

Režija:           George Clooney

Uloge: David Strathairn, George Clooney, Robert Downey Jr., Patricia Clarkson, Jeff Daniels, Tate Donovan, Ray Wise and Frank Langella

Scenario:        George Clooney, Grant Heslov

Producent/i:   Steven Soderbergh, George Clooney | Section Eight, 2929 Entertainement, Participant Productions

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site 
trailer
imdb

Laku noć. I sretno.

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
27
0.00

maggie_the cat 15.05.2006 Ocjena recenzije : 3.5

TV "isijavanje"

50-ih je Amerika bila zahvaćena sveopćom paranojom od komunizma, i kakve su obično sve paranoje, tako je i ova bila temeljena na fiktivnim neprijateljima, tajnim kodiranim porukama,agentima prerušenim u odore običnih radnika a sve s ciljem da se uništi demokarcija te velike zemlje...George Clooney je ovim odličnim ostvarenjem odao počast novinarima CBS-a na čelu sa Ed Murrowom (izvrsni David Srathairn) koji su u to vrijeme pružili snažan otpor McCarthyjem lovu na vještice. I ovaj film nije posvećen samo njima, no i svima onima koji u današnje vrijeme puno suludih situacija, političkih manipulacija i povrede osnovnih ljudskih prava ne zatvaraju oči, već mogu i žele reagirati.
Bravo George!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

logan 14.04.2006 Ocjena recenzije : 4.0

novinarstvo u raljama sponzora

Brutalno hladni Clooneyev film tek je u drugom redu priča o Murrowu i McCarthyju. To je priča o danima kada se novinarstvo, "objektivno", "nepristrano" i "pošteno" suočilo sa najvećim neprijateljem- profitom bogatih sponzora. Njima ne odgovara da se govori o očitom McCarthyjevu kršenju ljudskih prava građana "land of the free" - bitan je aluminij, novac, profit. Čak ni stamena novinarčina poput Murrowa nije dugo mogla odolijevati tom stravičnom pritisku kapitalizma. Orator je sklonjen u zavjetrinu, aq Georgeu Clooneyju hvala što nam je dao kratak uvid u novinarski opus čovjek kojeg je vjerno preslikao potcijenjeni David Strathairn. Hvala, George.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 13.03.2006 Ocjena recenzije : 4.75

Odlična politička kritika

S ovim filmom George Clooney se dokazao kao jedan od najtalentiranijih glumaca-redatelja u zadnje vrijeme. Već je sa prvim svojim filmom (Ispovijesti opasnog uma) pokazao da se na njega treba računati, dok je ovim filmom dokazao da u njemu leži ogroman redateljski potencijal. Sjajan politički triler u rangu najboljih tog žanra, u kojemu je posebna pozornost posvećena povijesnim detaljima. Tako da se zaista možete uživjeti u svijet političkih emisija 50-ih godina. Fenomenalna kamera, te sjajna crnobijela fotografija, koje pokazuju da Clooney stavlja poseban naglasak na detalje koje čine film.
A sam scenarij je priča za sebe, odlični dijalozi i monolozi glavnih junaka, za film koji traje nešto manje od sat i pol imate dojam da prođe u nekoliko minuta. Glavni i sporedni glumci su također priča za sebe. David Strathairn kao Ed Murrow je jednostavno savršen, nema scene u kojoj mu se cigareta ne nalazi u ruci ili u ustima. Isto tako i ostatak glumačke ekipe zaslužuje sve pohvale (sam Clooney, Robert Downey Jr., itd).
Ukratko – sjajan film koji nevjerovatno vjerno prenosi razdoblje političkih i televizijskih sukoba 50-ih godina. Te definitivno jedan od najboljih filmova protekle filmske godine.
Ocjena : 4,5.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: