Batman zauvijek - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Batman zauvijek

Batman zauvijek

Batman Forever (1995.)

Warner Bros. / ISSA film i video

121' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Joel Schumacher

Uloge: Val Kilmer, Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Nicole Kidman, Chris O'Donnell

Scenario:        Lee Batchler, Janet Scott Batchler, Akiva Goldsman

Producent/i:   Tim Burton, Michael Uslan, Peter MacGregor-Scott

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Batman zauvijek

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.11
35
0.00

Nakon što je Keaton odustao u Batmanove je cipele uskočio Val Kilmer, a Burtona je u režiserskoj stolici zamjenio Joel Schumacher.

U ne tako davnom intervjuu Michael Keaton je izjavio kako je odbio ulogu u trećem nastavku Batmana iz razloga što mu se nije sviđalo u kojem smjeru franšiza ide. Na njegovu je odluku utjecalo i povlačenje režisera Burtona, ali možda ponajviše drugačiji, vedriji Joel Schumacher kojem je uspješan 'Klijent' poslužio kao najbolja preporuka za treći nastavak serijala o čovjeku šišmišu. Ipak, Burton ovdje sudjeluje kao producent što se vidi, no ne onoliko koliko bi fanovi prva dva filma htjeli.

Za treći je film osiguran uvjerljivo najveći budžet potrošen na za ono vrijeme spektakularne specijalne efekte i honorare cijele plejade velikih imena. Batman se opet bori protiv dvoje negativaca, no sada uz pojačanje u liku golobradog sidekicka, akrobata Dicka Graysona aka Robina (Chris O'Donnel).

Na krivoj su strani podvojeni, karizmatični Two-face (Tommy Lee Jones) i poludjeli znanstvenik Riddler (Jim Carrey) koji uz pomoć televizora nastoji ljudima čitati misli. Zvjezdanu glumačku postavu zaključuje Nicole Kidman u ulozi psihijatrice, te Drew Barrymore a po treći i posljednji put se vraća i Michael Cough kao vjerni sobar i Batmanov drugi otac Alfred.

Gotička glazba bila je jedan od glavnih aduta prva dva Batmana, što je i ovdje slučaj. Elliot Goldenthal odradio je dobar posao, a dozu komercijalnosti dodala je grupa U2. Film dolazi u sklopu Batman Antologija kolekcije uz preostala prva dva i posljednji preNolan film, 'Batman i Robin'.

i.k.