Red letenja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Red letenja

Red letenja

Fightplan (2005.)

Buena Vista Pictures Distribution / Continental film

92' akcija, drama, triler

Režija:           Robert Schwentke

Uloge: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Erika Christensen, Sean Bean, Haley Ramm, Marlene Lawston, Michael Irby, Amanda Brooks

Scenario:        Peter A. Dowling, Billy Ray

Producent/i:   Brian Grazer, Robert DiNozzi, Charles J. D. Schlissel

Zemlja:          SAD

Linkovi: služnbeni site
trailer
imdb

Red letenja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.31
35
0.00

citadel 21.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

nije loše

Mene film nije niti razočarao niti pretjerano oduševio. Upalio sam film očekujući solidnu zabavu i napetosti, a upravo sam to i dobio. Film ne pretjerano budi pažnju ako previše očekujemo od njega i previše mozgamo i analiziramo samu radnj tj. film.
Film ne donosi ništa novo, što mu se ne može zamjeriti, budući da je takva stvar sa 90% današnjih filmova. Kad smo već kod originalnosti, i ja ću reći da me film podsjeća na Red Eye, što sam pomislio već oko 20 minute. Idealno je dakle za preporučiti ovaj film onome kome se svidio Red Eye, iako je teško odrediti koji je film bolji. Sigurno je da je Jodie Foster puno bolje odglumila svoju ulogu u Flightplan, ali je Red Eye dosta sadržajniji, više obrata i akcije pa čak i napetosti, što nije čudno budući da je iza kamere proslavljeni Wes Craven, dok je Red Letenja režirao podosta nepoznati redatelj, čak i filmofilima.
Malo sam se previše raspisao o usporedbi tih dvaju filmova, pa što da još rečem o ovom uratku. Malo se radnja previše brzo odmotava a ima i dosta nelogičnih stvari, nevjerljivih i napuhanih stvari. Naravno, neustrašiva Foster na kraju filmu uništi čitav putnički zrakoplov, a policajci joj nisu ni primirisali, ona pokupi svoje dijete i tu je naravno, odjavna špica. Dakle, nije se gledalo na realnost ni rupe u scenariju niti sve što ide uz to. Redatelj se koncetrirao samo na napetost i obrate, bez da je pretjerano koristio mozak. Ipak, nije loš film, pogledajte ga, i ne razmišljajte previše.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 26.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Još jedan u dugom nizu trilera i napetih filmova. Jodie Foster odlična kao i uvijek, daje sve od sebe da maksimalno približi film gledatelju. Od ostalih glumaca pohvaljujem Sean Beana koji je ovaj put bio good guy.
Sve u svemu, film je lako gledljiv, u nekim trenucima pitamo se i sami tko je otmičar. Ali ništa posebno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 01.09.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Jodie Foster u ulozi života

Ovaj film u prvom redu opravdava svoj žanr psihološkog trilera. Priča je super zamišljena, a što je još bolje, još bolje ostvarena na filmskom platnu. Moram priznat da sam oduševljen a činjenicom da su svi detalji povezani i objašnjeni.
Super je to šta film manipulira vašim mozgom i uspije vas navesti na krivi trag kao i ekipu koja leti u "redu letenja".
Stvarno briljantno zamišljeno i ostvareno.
Plus: dvd sadrži vrlo opširne i detaljne komentare o nastanku filma i snimanju
Plus: Jodie Foster je stvorena za ovu ulogu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 09.04.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Soba panike/Noćni let 2

Ovdje je riječ o solidnom trileru koji ne nudi ništa novo, osim uvjerljivog nastupa glavne glumice i kombiniranja elemenata iz nekoliko sličnih filmova.
Tu se misli na ulogu koju je odigrala Jodie Foster, a koja je jako slična ulozi u njenom prethodnom filmu ''Soba panike''. I ovdje je odigrala ulogu majke koja se sama protiv svih bori za spas sebe i svog djeteta. Druga stvar je velika sličnost sa filmom ''Noćni let'' Wes Cravena koji se također odvija u zrakoplovu.
Dobra strana ovog filma je uvjerljiv nastup Jodie Foster koja je svoju rolu (kao i uvijek) odigrala uvjerljivo i profesionalno, a treba istaći i izvrsnog Beana u ,za njega, nekarakterističnoj ulozi(kad sam njegovo ime vidio u uvodnoj špici očekivao sam do on glumi bad guya).
Iako je sama radnja filma solidna i napetost se postepeno gradi tokom cijelog filma, sveukupni dojam kvari upravo gore navedeno-prevelike sličnosti sa drugim filmovima i zbog toga mi film na kraju ostavlja lošiji dojam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie 05.03.2006 Ocjena recenzije : 2.25

vrlo dobar

klaustrofobična atmosfera filma začinjena izvrsnom glumom jodie foster čini ovaj film vrlo dobrim i svakako ga preporučujem.iako su avionske teme već ofucane ovdje je stvar nešto drugačija,ne radi se o klasičnim teroristima nego je u središtu pažnje otmica djevojčice za koju nitko ne vjeruje da uopće postoji.dobra priča, izvrsna režija i još bolja gluma najbolja se preporuka za film.svakako pogledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 21.11.2005 Ocjena recenzije : 2.67

Psycho-mom!

Film koji neće ostati upamćen ni po čemu dobrom, ali niti lošem.
Kada bi me netko tražio da pogleda jedan solidan trilerčić, ali da ne mora previše razbijati glavu, da se lagano opusti, da ne očekuje ništa zahtjevno, samo da mu sat i po-dva prođu, ovo bi mu preporučio.
Čisti prosjek, malo se diže Fosterovkinom glumom, ali se spušta u nekim drugim dijelovima.
Relativna napetost do relativno predvidljivog kraja, fina atmosferica jeze i to je to!
Nikakva uspoređivanja sa carom jeze Hitchcockom se ne mogu povući, ali od apsolutno nepoznatog Scwentkea se niti ništa drugo niti ne može očekivati!
Ocjena: prosjek - znači 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

HR-Titan 14.11.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Prvo treba reci da je J.Foster odglumila vrhunski. Rijetko se vidi da se neko poistovjeti toliko sa ulogom. Fascinantno je sto se vidi u njenim ocima ta trauma kroz koju prolazi... Tolko o njoj sad malo o filmu.
Radnja, predivna.Napetost traje sve do samog kraja. U jednom trenutku sam i sam pomislio da je okolina u pravu i da nije postojala nikakva curica. Tu na scenu stupa, majcinska ljubav i upornost koju je Fosterica odradila majstorski. Dugo nisam vidio ovako kvalitetan i ,najbitnije, napet triler.Obavezno pogledati...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: