Pogodi tko dolazi na večeru - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pogodi tko dolazi na večeru

Pogodi tko dolazi na večeru

Guess Who's Coming to Dinner (1967.)

Columbia Pictures / Continental film

108' drama

Režija:           Stanley Kramer

Uloge: Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Katharine Houghton, Sidney Poitier, Isabel Sanford

Scenario:        William Rose

Producent/i:   Stanley Kramer

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pogodi tko dolazi na večeru

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Na večeru dolazi Sidney Poitier spreman za bračni život sa svojom 23-godišnjom djevojkom svijetle puti- Njezini roditelji baš i nisu oduševljeni.

Mlada, 23-godišnja djevojka iz San Francisca obaviještava roditelje (Spencer Tracy i Katharine Hepburn) o svojim planovima - braku sa uglednim crnoputim doktorom Johnom Prenticom (Sidney Poitier) iz Švicarske. Iako je riječ o obitelji liberalnih stavova ne prihvaćaju najbolje kćerine namjere, pogotovo planove o zajedničkom životu u Švicarskoj.

Dok majka ipak podržava želje svoje jedinice, otac se ne može pomiriti sa njezinim planovima. Situacija se dodatno zakomplicira nakon što John obznani kako se neće ženiti bez njegovog blagoslova, a u priču se uključuju doktorovi roditelji koji dolaze u Los Angeles na večeru upoznavanja. Nekome će definitvno prisjesti jelo.

U Americi kasnih šezdesetih godina međurasni su brakovi bili rijetki, nerijetko predmetom sukoba unutar obitelji. Baš je to tema Kramerovog, u ono vrijeme prilično kontroverznog filma, posljednjeg u karijeri Spencera Tracyja koji umire nekoliko mjeseci nakon završetka snimanja.

i.k.