Braća Grimm - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Braća Grimm

Braća Grimm

The Brothers Grimm (2005)

Miramax

118' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Terry Gilliam

Uloge: Matt Damon, Heath Ledger, Jonathan Pryce, Lena Headey, Peter Stormare, Mackenzie Crook, Monica Bellucci

Scenario:        Ehren Kruger

Producent/i:   Daniel Bobker, Charles Roven, John D. Schofield, Bob i Harvey Weinstein

Zemlja:          SAD/Češka

Linkovi: službeni site
trailer 

Braća Grimm

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.03
33
0.00

songoku 20.06.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Braća Žbrlj

Šroje ovaj film trebo biti? Komedija? Akcija? Horor? Fantazija?
Pokušava biti sve od navedenog i ne uspijeva ni u jednom segmentu. Loše. Bojim se da se Gilliamu desilo što i Speilbergu pod stare dane, da je izgubio svoj "touch". Šteta....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 20.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Samo mogu da kazem ..

RAZOCARENJE.. sve ostalo je suvisno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 13.04.2006 Ocjena recenzije : 3.0

dobro

Malo razočaravajuće,početak pa do sredine filma je dosadan.Priča prati braću Grimm,koji su u stvari prevaranti-lovci na vještice.Sve dok ne bivaju uvučeni u stvarnu horror bajku.Ledger glumi sanjara ,sad neznam dal je Jake ili Will ali nije niti važno a Damon pak je tip koji čvrsto stoji na zemlji,pa malo teže povjeruje u stvari koje im se događaju.Film je mješanac svih Grimmovih bajki,a Bellucci glumi zlu kraljicu koja na žalost ima najmanje u filmu.Sve u svemu mi liči ko na neki klon od Van Helsinga,sve u svemu 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ana_77 25.11.2005 Ocjena recenzije : 3.5

Razumljivije od Brazila

U svakom slučaju film puno gledljiviji i smisleniji od Brazila! Ukupan dojam i nije toliko loš, treba filmu ipak dati priliku i pogledati ga bez očekivanja i otvorenog uma. Dobar podsjetnik na bajke, nešto drugačiji pogled na svijet.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 21.11.2005 Ocjena recenzije : 3.67

Bućkuriš

Svega i svačega je inače maštoviti Terry strpao u ovaj film - i ja sam očekivao da će stvarno to biti sjajno. Još kada sam vidio slike - izgedalo mi je da ne može biti loše!
Kad ono - priča nije ni za dupe obrisati, likovi antipatični, prenemažu se, sva moguća usmena predaja o braći Grimm je zaista isprostituirana u punom smislu riječi i prava je šteta (ili bolje reći čudo) da je ovako šupalj scenarij nekoga zinteresirao - a posebice opičenjaka kao što je Gilliam!
Film je katastrofa - što se tiče priče, iako sve izgleda lijepo i krasno - i to je sve što valja u filmu - scenografija, kostimi, kamera.Ostalo - prosuti u WC školjku i triput barem pustiti vodu.
Ocjena: 2, jedva...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Suncana 17.11.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Koja šteta!

Koja šteta talenta Terrya Gilliama i pojave Monice Bellucci. Prvi film sa Mattom Damonom u kojem on nije glavni problem. Problem je što film pokušava biti sve pomalo: komedija, akcija, fantastika, a bolno očito ne uspijeva u niti jednome od toga. Vrlo dosadno. Dajem ocjenu 2 jer ne volim djeliti jedinice!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: