Beauty Shop - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Beauty Shop

Beauty Shop

Beauty Shop (2005.)

MGM / Continental film

105' komedija

Režija:           Bille Woodruff

Uloge: Queen Latifah, Alicia Silverstone, Kevin Bacon, Andie MacDowell, Mena Suvari, Alfre Woodard

Scenario:        Kate Lanier, Norman Vance Jr., Elizabeth Hunter

Producent/i:   Robert Teitel, George Tillman Jr, Queen Latifah

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Beauty Shop

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
8
0.00

Queen Latifa i njezin lik iz 'Brijača' dobili su vlastitu komediju, a s njom i pripadajući salon ljepote.

Ako je Jennifer Garner nakon uloge Elektre u 'Daredavilu' zaslužila vlastiti film zašto onda ne bi i Queen Latifah. Za razliku od TV serija u kojima je to ipak nešto češći slučaj (Frasier iz 'Kafića Uzdravlje') u filmskom je svijetu stvaranje nove franšize oko sporednog lika iz postojeće ipak rijetkost.

Latifahina Gina Norris više nije u Barbershopovskom Chicagu već u sunčanoj Atlanti gdje njezina kćer Vanessa (Paige Hurd) upisuje privatnu glazbenu školu. Tamo se zapošljava u otmjenom frizerskom salonu gdje nailazi na egoističnog šefa Jorgea (Kevin Bacon) koji preuzima zasluge za njezin rad. Ogorčena Gina napušta salon s namjerom otvaranja vlastitog. U tome joj pomaže Lynn (Alicia Silvestrone) djevojka za šamponiranje s kojom je radila kod Jorgea.

Kupuje neugledni, zapušteni salon za uljepšavanje, a s njime i skupinu tvrdoglavih, old-school frizera i živopisne stalne mušterije. U novoj sredini upoznaje električara i vještog pijanista Joea (Djimon Hounsou) na kojeg baca oko.

Woodrofova komedija drži se uspješne formule 'Brijačnice' no istovremeno je dovoljno različita da zainteresira publiku koja je odgledala spomenuti film.

i.k.