Mickybo i ja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mickybo i ja

Mickybo i ja

Mickybo and Me (2005.)

Universal Studios Inc. / Blitz film i video

komedija, drama

Režija:           Terry Loane

Uloge: John Joe McNeill, Niall Wright, Julie Walters, Ciarán Hinds, Adrian Dunbar

Scenario:        Terry Loane, Owen McCafferty

Producent/i:   Tim Bevan, Stephen Daldry, Eric Fellner, Natascha Wharton

Zemlja:          Australija, Irska, Velika Britanija

Linkovi: imdb

Mickybo i ja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Priča o prijateljstvu dvojice slobodoumnih dječaka sputanih teškom situacijom kako u društvu tako i u obitelji.

Film je smješten u Irsku sedamdesetih godina, u vrijeme početaka nemira, prije svega bombaških napada. Politička situacija u zemlji više je od puke pozadine u drami o dvojici desetogodišnjaka koji odrastaju u Belfastu.

Micky Boyle (John Joe McNeill) je mali lajavac iz katoličke obitelji, živahan dječak željan pozornosti i blagoslova roditelja. Njegov najbolji prijatelj Johnjo (Niall Wright) je jedinac čiji se roditelji nalaze pred raspadom braka. Otac vara majku koja ga želi zaštiti od njihovih problema.

Dječaci sve više vremena provode zajedno nastojeći pobjeći od okoline koja ih ne prihvaća. Mašta im proradi nakon večeri u kinu gdje se prikazuje 'Butch Cassidy and the Sundance Kid' te odlučuju otputovati u Australiju, zemlju svojih junaka naoružani puškom pokojnog susjeda.

Dalo bi se zaključiti da vrijeme i mjesto u koji je film smješten nisu najpogodniji za njegove protagoniste no njih to ne sprječava u životu svojevrsnih buntovnika i odmetnika, baš kao što su to bili junaci omiljenog im filma. Oni su dvojica mladih ljudi koji samo žele pobjeći iz okova koje sputava njihovo djetinjstvo i normalan razvoj bilo da je riječ o društvu ili obiteljima iz kojih dolaze.

i.k.