Bebin odlazak u grad - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bebin odlazak u grad

Bebin odlazak u grad

Baby's Day Out (1994.)

20th Century Fox / Continental film

99' komedija, obiteljski

Režija:           Patrick Read Johnson

Uloge: Joe Mantegna, Lara Flynn Boyle, Joe Pantoliano, Adam Worton, Jacob Worton

Scenario:        John Hughes

Producent/i:   John Hughes, Richard Vane

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Bebin odlazak u grad

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
15
0.00

Ukoliko brijete na Home Alone kind of movies ovo je nešto za vas.

Premisa ovakovih filmova je jasna, nažalost nikako ne i originalna. U glavnoj je ulozi klinac koji terorizira okolinu i ponižava odrasle na svakom koraku. Taj je zadatak ovoga puta pripao Binku, bebi imućnih roditelja koja od malih nogu brije na solo izlaske.

Lutajući tako predgrađem Chicaga Binka otimaju trojica šeprtlja nastojeći doći do novca koji njegovi roditelji nude za pronalazak djeteta. Dok ga majka (Lara Flynn Boyle) bjesomučno traži po cijelom Gradu mali Bink stvara pakao od života svojih otmičara koji mu intelektualno nisu dorasli. Uz to nalazi zajednički jezik sa gorilom koja mu postaje prijatelj.

'Bebin izlazak u grad' producenta i scenarsta Johna Hughesa nova je verzije proslavljene dječje komedije 'Sam u Kući' sa Macaulayem Culkinom. Za razliku od spomenutog filma ovdje glavni protagonist ne priča što pozornost prebacuje na zaista izvrsne (iako pomalo robotske) specijalne efekte (beba je opet u prvom planu) i njegove progonitelje koji neodoljivo podsjećaju na Home Alone duo.

i.k.