Dr. Dolittle - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dr. Dolittle

Dr. Dolittle

Doctor Dolittle (1998.)

20th Century Fox / Continental film

85' komedija, obiteljski

Režija:           Betty Thomas

Uloge: Eddie Murphy, Ossie Davis, Oliver Platt, Norm MacDonald, Chris Rock

Scenario:        Nat Mauldin, Larry Levin, Hugh Lofting

Producent/i:   John Davis, Joseph M. Singer, David T. Friendly

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dr. Dolittle

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
19
0.00

Eddie Murphy je pronašao zajednički jezik sa životinjam, no ne i sa ljudima. Tražite li stereotipnu Murphyjevu obiteljsku komediju vaša potraga završava ovdje.

Još kao dječak Dolittle je razgovarao sa psom. Tu neobičnu sposobnost nije koristio dugi niz godina sve do dana kada je gotovo pregazio psa automobilom na što mu je četvreronožac odgovorio uvredom na tečnom engleskom.

Osim sa psima Dr. Dolittle jednako dobro razumije sve druge životinje koje zamjenjuju ljude na mjestu njegovih pacjenata. Riječ o njihovom doktoru brzo se širi životinjskim svijetom te Dolittle ubrzo dobiva poveću bazu stalnih mušterija, od štakora do majmuna i konja koji dolaze po vrijedan savjet. Dolittlove kolege, žena i djeca ne vjeruju u njegovu priču već smatraju da je skrenuo natojeći ga nastoje strpati u ludnicu.

Specijalni efekti i životinje kojima su glasove posudili renomirani glumci u prvom su planu gotovo svih 85 minuta. Posebno se ističe Phil Proctor u ulozi majmuna alkoholičara i Albert Brooks kao neurotični tigar.

i.k.