Dr. Dolittle - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dr. Dolittle

Dr. Dolittle

Doctor Dolittle (1998.)

20th Century Fox / Continental film

85' komedija, obiteljski

Režija:           Betty Thomas

Uloge: Eddie Murphy, Ossie Davis, Oliver Platt, Norm MacDonald, Chris Rock

Scenario:        Nat Mauldin, Larry Levin, Hugh Lofting

Producent/i:   John Davis, Joseph M. Singer, David T. Friendly

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dr. Dolittle

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
19
0.00

mary2611 12.03.2006 Ocjena recenzije : 5.0

stvarno smiješno!

ako se želite pošteno nasmijati i predahnuti od mnoštva glupih komedija-tu je dr.dolittle!
možete ga pogledati čak i u prisustvu djece jer nema eksplicitnih scena.
dobar, smiješan, zanimljiv i poučan!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vokaj5 31.01.2006 Ocjena recenzije : 1.0

sssuuuuuupppeeeeeeeerrrr

e tako se priča sa životinjama

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 02.11.2005 Ocjena recenzije : 4.5

Veterinar sa razumjevanjem....

Doktor Dolittle iliti doktor koji može pričati sa životinjama nastao prema pričama Hugha Loftinga,pojavio se prvi put na malim ekranima još davne 1970-e u Tv seriji koja se je snimala do 1972-e.Zatim je 1976-e snimljen prvi igrani film o doktrou Dolittleu sa Rexom Harrisonom u glavnoj ulozi.A zatim je 1998-e snimljen ponovno Dr. Dolittle ali ovoga puta sa Eddie Murphyem u gl. ulozi.
Film je uspio u svom naumu,postao je hit,producentima je donio brdo para,točnije 144 mil. $ a Murphyu osigurao stabilnu karijeru još neko vrijeme,iako znamo da u novije vrijeme ona konstantno varira.A da ne spominjem kako je uspijeh ovog filma osigurao i još jedan nastavak iz 2001-e u režiji Steve Carra koji je inače još surađivao sa Murphyem na filmu Daddy Day Care koji je isto bio hit,a za 2006-je najavljen još jedan nastavak,ali on će navodno biti animiran.
No vratimo se prvom Dolittlu,njega je pak režirala žena,Betty Thomas kojoj je to bio prvi veči film a do tada je večinom režirala Tv serije poput On the Air,Sons and Daughters itd.A uz Dolittlea najpoznatiji naslovi su joj svakako 28 Dana sa Sandrom Bullock I Ja Špijun,akcijska komedija,ponovno sa Eddie Murphyem i Owenom Wilsonom.Prvenstveno ovaj film je namjenjen djeci,kao i manje više svaki film u kojem gl. uloge imaju životinje,posebice psi i mačke,ikao ovdje imamo cjeli zoološki vrt u igri.Tako da će dječica ponovno uživati.
Priča filma je predvidljiva i prepuna klišeja,otac zapostavlja obitelj zbog posla,ali uz pomoć životinja otkriva svoje očinske obveze pa pokušava ponovno pridobiti pažnju svoje obitelji,te odraslima ne nudi ništa posebno zanimljivo i smiješno,Murphy je sasvim korektan u svojoj izvedbi,ali od njega očekujemo i mnogo više jer on to i može.Drugi dio je po tom pitanju meni osobno draži i bolji jer ima malo žešči humor,primjeren više odrasloj publici.
Efekti su savim solidni što se tiče animiranja govora životinja kao i sinkronizacija,plus filma je svakako i relativno kratko trajanje od 85 min.
Za klince!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: