Doom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Doom

Doom

Doom (2005.)

Sony Pictures, Universal Studios / Continental film

100' akcija, horor, ZF

Režija:           Andrzej Bartkowiak

Uloge: Karl Urban, The Rock, Rosamund Pike, Ben Daniels, Dhobi Oparei, Dexter Fletcher

Scenario:        Dave Callahan, Wesley Strick

Producent/i:   John Wells, Lorenzo Di Bonaventura

Zemlja:          SAD, Češka

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Doom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
28
0.00

rockm 16.09.2007 Ocjena recenzije : 1.0

kritički pogled

Dobar film,napet,zanimljiv i vrijedi ga pogledati ako volite ovaj žanr

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 21.04.2007 Ocjena recenzije : 1.0

e da je vise ovakvih filmeka

prva scena za djevojke mora bit zakon,dok film prelazi zakon i vraca jezu u modu.kill them all ;) nadam se drugome dijelu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

SILENT HILL4 28.03.2007 Ocjena recenzije : 1.0

good

gledo sam film i igro igricu film je odličan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 10.04.2006 Ocjena recenzije : 5.0

Big fuckin' gun!

I prije nego što je krenuo u distribuciju ovaj film je izazvao veliko zanimanje i kod mene. Najviše me zanimalo kako će izgledati na velikom ekranu inačica legendardne igrice (priznajem da sam zbog nje znao sate provesti za kompjuterom). Druga stvar koje me je zanimala je bila kako će se The Rock snaći u glavnoj ulozi jer uporno njega najavljuju kao buduću veliku zvijezdu akcijskog filma u Hollywoodu kao što su bili Stallone i Schwarzenegger.
Prvo, što se tiče radnje stekao sam dojam da je redatelju Bartkowiaku primarni cilj bio prenijeti mračnu atmosferu iz igrice, a u drugi plan je stavio akciju, pucačinu i hektolitre krvi. Zbog toga se dobio film koji djeluje kao kombinacija ''Predatora'' i ''Aliena'', ali s manje stila i karizme.
Drugo, što se tiče The Rocka zadovoljan sam njegovom ulogom i navijam za njega da se konačno pojavi u nekom kvalitetnom akcijskom blockbusteru, jer čovjek ima karizmu akcijskom super-junaka, a opet drži se u okviru svojih glumačkih ostvarenja. Čak sam se ugodno iznenadio što ovom filmu on na kraju glumi bad-guya (moram priznati da to nisam očekivao).
Riječ je o solidnoj sf-akcijskoj zabavi koja nudi puno macho-vojničina, krvi, akcije i specijalnih efekata, i ne pokušava ništa više.
Posebno bih istakao 5-minutnu scenu snimanu kao u igrici, koja je fenomenalna, i The Rockovu samo-ironičnu rečenicu: ''I'm not supposed to die!''.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Icy 18.12.2005 Ocjena recenzije : 1.25

nevjerojatno!!!

nemrem bolivet... gledam film i:

onaj lik u kolicima kaze: "nesto je iza mene jel tak?" i svi sute i gledaju... cudopviste ga uhvati i pocne mahat sa likom u kolicima imashe i udara ga o zid... AL OVE BUDALE NE PUCAJU!!!! i ode lik sa tipom u kolicima negdje iza ugla... i tek kad je otisho ovi su poceli pucat... de sad vi neke recite!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alex_strike25 28.11.2005 Ocjena recenzije : 2.5

Ekranizacija još jedne igre

Po meni baš i nije toliko dobra i uspješna kao npr. ekranizacija Resident Evila. Igra je inače cijela u prvom licu, što se u ovom filmu vidi tek na kraju kad je ostao samo Reaper, a ostali su svi zaraženi mutanti osim njegove sestre dr.Samanthe (vjerojatno su taj trenutak (trenutak kad ostane samo jedan good gay) redatelji i čekali, a tako i pogriješili). Taj mi se dio jedino sviđa. Po meni je trebalo barem svako traženje po postaji napraviti u prvom licu, jer bi bilo puno napetije i bolje, a ovako je ovo još samo jedan film sa pucačinom, mutantima i neuspjelim pokusima u nizu. Nadam se da će ubuduće biti boljih ekranizacija igara, jer je ova po meni totalno promašena.
The Rock iliti u ovom filmu Sarge je ipak svoju ulogu odlično odigrao koliko je to moguće u ovom filmu, čak me i nasmijao onom izjavom kad su ga mutanti povukli kroz vrata : "I'm not supposed to die." A to se i ne bi dogodilo da su ga vojnici slušali i pobili sve ljude, jer su ionako bili zaraženi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

XENON2 25.11.2005 Ocjena recenzije : 1.8

5 minuta

U odnosu na Resident Evil, ovaj film zasluzuje sve Oskare koji postoje. Onih 5 minuta FPS-a su za svahu pohvalu. Igrao sam DOOM i DOOM2 kao mulac i totalno sam bio zarazen tom igricom. Film je gledljiv (ocekivao sam puno gore).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 07.11.2005 Ocjena recenzije : 4.0

I'm not supposed to die!

Bio sam dosta skeptičan oko ovog naslova,posebice zbog izbora redatelja,Andrezeja Bartkowiaka.Naime opće je poznato da je DooM žanrovski FPS iliti po naški pucačina iz prvog lica(tu moram odmah spomenuti kako sam ja osobno fan tog žanra,ali ne i same DooM igrice,igrao sam orginal iz 93-a,a ovaj treči dio koji je BTW remake orginala,sam imao samo prilike vidjeti u demo verziji),a Bartkowiak u redateljskoj karijeri ima tri žanrovski ista filma,tkz.Hip-hop borilačke filmove sa Jet Li-am,Seagalom i DMX-om.Pa nisam baš bio siguran dali će se on uspijeti snači u ekranzaciji ove igrice,i smatrao sam da on nije dobar izbor.A opet polagao sam velike nade u cijeli projekt jer u njemu glumi jedan od največih pretenderata za ovomilenijsku akcijsku zvijezdu,The Rock,ovo je trebao biti njegov “Predator”.
I dali sam ostao razočaran?!..Pa donekle,naime film nije baš ispunio moja očekivanja,ali nije ni ispao potpuna katastorfa.Naime Bartkowiak je uspio odlično prenjeti mračnu horror atmosferu iz trečeg Dooma,te stvoriti napetost,ali kao što rekoh pošto je DooM žanrovski FPS,a tako su i najavljivali film,kao žestoku non-stop pucačinu,očekivao sam upravo to non-stop hard boilled pucačinu od početka do kraja,a kad tamo akcije skoro da i nema u prvom dijelu filma,tek nešto malo pred kraj(jako dobra scena iz prvog lica),dok je prvi dio filma dosta spor,malo puškaranja tu i tamo i to je to.Tako da je po tom pitanju film dosta podbacio.
Što se tiče same priče,ona izgleda kao mješanac Predatora i Resident Evila,pa čak i Aliensa.A i sami likovi,nabrijani specijalci kao da su izašli iz Predatora,i dosta su površno razrađeni,svi osim Sarga.Od glumačke ekipe se najviše ističe The Rock,kao odlični Sarge.Nije on bio glup kad je izabrao ulogu Sarga umjesto Ripera,jer je taj lik najzanimljiviji u cijelom filmu i naspram njega Riper je do negdje samog kraja filma zapravo..luzer.Rock ga je odglumio sasim solidno,zbilja me je nasmijao u nekoliko navrata svojim onelinerima(pogledaj naslov).
Solidno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

universal 04.11.2005 Ocjena recenzije : 4.5

ČEKAJUĆI QUAKE

...dočekali smo Doom. Stvarno sam isčekivao ovu ekranizaciju moje prve pucačine sa starog PC-a i Supernintendo konzole. Puno se pričalo o budgetu i snimanju "prvog pravog game filma", a kao što obićno bude, razočaranje dolazi po nepisanom pravilu. Svi su se stvarno trudili da se dočara atmosfera koja je proslavila samu igru, no nikako da se ode dalje od sjajnog Alien serijala gdje je sve to već viđeno, ali iz puno napetije perspektive. Isto tako odabir glumaca je totalno promašen, jer uz takav budget je trebalo biti mjesta za puno bolji izbor. A sve još dodatno pogoršava katastrofalan dijalog između likova.Ovako djeluje da smo postali previše razmaženi, i visokih kriterija,pa poslije ekranizacija Resident Evil i Alone in the dark igara, nikako da prvi pravi film po video igri stigne u kino dvorane. Da nebi sve bilo totalno loše moram napomenuti da postoji dio filma koji je napravljen kao pogled iz prvog lica / FPS / i to je pravi Doom ugođaj, te je na tome trebalo više temeljiti kompletan film, a ne iskoristiti za kraj. Nažalost, iskonski ljubitelji videoigara trebaju pogledati Doom zbog povjesne uloge, ostali će sve doživjeti kao još jedan SF uradak, a mi ćekamo Quake !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: