Posljednji dani - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji dani

Posljednji dani

Last Days (2005.)

HBO Films / Blitz film i video

97' drama, glazbeni

Režija:           Gus Van Sant

Uloge: Michael Pitt, Asia Argento, Lukas Haas, Scott Green, Nicole Vicius, Ricky Jay

Scenario:        Gus Van Sant

Producent/i:   Dany Wolf

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Posljednji dani

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.27
15
0.00

Bexy 28.07.2009 Ocjena recenzije : 0.0

ocajnooooooo

Prije nego sta sam pogledala film cula sam da je dosadan, ali nisan puno obracala pozornost na kritike jer sam Nirvanin fan pa sam ocekivala bar nesto od filma, ali sam se razocarala jer je ovo stvarno uzasno dosadan film.......

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Psihodelija 04.06.2006 Ocjena recenzije : 1.0

hm

Film je iskreno dosadan i nisam doživjela ni vidjela Kurta u Blejku.Svidjelo mi se jedino kad se pjevalo.To me pogodilo.Al inače...pre zamorno kolko god se činilo umjetničkim radom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

poiccard 18.05.2006 Ocjena recenzije : 2.67

Zadnji dio

Nakon što je 'Willom Huntingom', tragi(komi)čnim kadar-po-kadar reamakeom 'Psiha', te 'Forresterom', odlutao u bespuća mainstreama, Van Sant se 'vratio' svojom 'trilogijom smrti'. 'Posljednji dani' završni su dio('Gerry', 'Elephant'), točka na i, te trilogije koja 'govori, ali ne objašnjava'. To je i više nego hrabar pristup, tu nema nikakvih iznenađujućih obrata, Van Sant jednostavno - snima. A dovoljno je baciti samo jedan pogled na potpuno izgubljenu pojavu Michaela Pitta/Blakea/Kurta Cobaina da se, ako već nakon 'Elephanta' nije bilo jasno, shvati da je redatelj 'Drugstore Cowboya' ponovo počeo raditi izuzetne filmove.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 17.05.2006 Ocjena recenzije : 4.0

ne za svakoga

Dosta toga će se prigovoriti ovom filmu, ponajviše sporost radnje i ne baš zanimljiva tema. Ipak, ljepota ovog filma je u sitnicama, počevči od Blakeovog (čitaj Kurtovog)razgovora sa muzičkom izdavačicom, preko njegovog milovanja kćerinih papučica do izvrsne solo izvedbe u sobi sa muzičkim instrumentima. Svaki pokret kamere, svaka nota, svaka izgovorena rečenica (a nema ih baš puno)u potpunosti pridonose atmosferi filma.
Ako ste spremni za 90 - minutno putovanje sa izgubljenim ovisnikom o heroinu koje uključuje pojavu raznih likova, te pokušaj bježanja od istih, uz mnogo dobre muzike i pokoji nesuvisao razgovor....pogledajte. U protivnom....znate već.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: