Kriminalistička priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kriminalistička priča

Kriminalistička priča

Crime Story (1986.)

Anchor Bay Entertainment / Discovery film i video

96' krimi, drama

Režija:           Abel Ferrara

Uloge: Dennis Farina, Anthony John Denison, Bill Smitrovich, Steve Ryan, Bill Campbell

Scenario:        David J. Burke, Gustave Reininger, Chuck Adamson

Producent/i:   Michael Mann

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kriminalistička priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Pilot TV film zaslužan za pokretanje istoimene kriminalističke serije koja je žarila i palila malim ekranima osamdesetih.

Vječni sukob policajaca i kriminalaca osamdesetih smo godina pratili kroz dvije svima poznate TV serije. Riječ je o 'Porocima Miamija' i 'Kriminalističkim pričama'. Produkciju obe potpisuje Michael Mann. Za razliku od Miamija Kriminalističke su se priče na malim ekranima zadržale samo dvije sezone, prije svega iz financijskih razloga. Ipak, serija je s vremenom stekla kultni status i cijelu vojsku fanova. Svega toga ne bi bilo da nije ove pilot epizode u obliku cjelovečernjeg filma.

U centru priče kako filma tako i cijele serije su Dennis Farina i Ray Luca. Farina je moderna verzija Elliotta Nessa u Chicagu 1963. godine. On je beskrupolozni, tvrdoglavi detektiv, superpolicajac koji ne zna za neuspjeh. S druge strane imamo Anthonyja Denisona u ulozi Raya Luce, nemilosrdnog, hladnokrvnog gangstera u usponu koji postaje jedan od najvažnijih ljudi podzemlja. Vječna borba dobra i zla svodi se na sukob dvojice kariznatičnih ljudi, vječnih rivala koji nam ovdje tek ukazuju na ono što će se događati u dvije sezone serije.

S obzirom da je riječ o pilotu serije ne možemo govoriti o dubljoj karakterizaciji likova i kompleksnom scenariju. Ipak karizma Dennisa Farine i Raya Lucasa vidljiva je već u prvim minutama filma.