Otkačene karmine - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Otkačene karmine

Otkačene karmine

Eulogy (2004.)

Lions Gate Films Inc. / Continental film

91' komedija

Režija:           Michael Clancy

Uloge: Ray Romano, Zooey Deschanel, Debra Winger, Hank Azaria, Famke Janssen, Glenne Headly

Scenario:        Michael Clancy

Producent/i:   Kirk D'Amico, Steven Haft, Richard B. Lewis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Otkačene karmine

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Smrt najstarijeg člana okuplja disfunkcionalnu obitelj čudaka na sve samo ne običnim karminama.

U bilo kojoj drugoj obitelji povučena, nedruštvena, uvijek usamljena Kate bila bi crna ovca, no u svojoj se obitelji smatra najnormalinijom osobom. To nije ni čudno s obzirom na ostatak bliže i dalje obitelji. Otac Daniel u ranoj je mladosti bio dječja zvijezda sa velikom perspektivom. Karijera mu se u adolescentskoj dobi nije razvijala prema planovima pa se okušao u pornografiji gdje je povratio staru slavu i stekao nove fanove.

Nakon smrti Katinog djeda cijela se obitelj okuplja na karminama na čelu sa konzervativnim ujnama Alice i lezbijkom Lucy koja dolazi sa svojom zaručnicom Judi, dok se ekscentrični ujak Skip ukazuje sa iritantnim sinovima blizancima. Napeti odnosi među članovima obitelji izlaze na vidjelo dok u općem metežu Kate  pokušava napisati oproštajni govor.

Malo tko voli velika obiteljska okupljanja, posebice ukoliko je riječ o karminama. Ipak, ona su ponekad jednostavno neizbježna stoga je najbolje sagledati situaciju sa svjetlije strane i, ukoliko je ikako moguće, probati se zabaviti. Redatelj i scenarist Michael Clancy, koji je uzor pronašao u 'Obitelji čudaka' Wesa Andersona, pokušava nam pokazati kako je to moguće i istodobno nas nasmijati.