Izbrisana sjećanja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izbrisana sjećanja

Izbrisana sjećanja

The I Inside (2003.)

UCD

90' krimi, ZF, misterija

Režija:           Roland Suso Richter

Uloge: Ryan Phillippe, Sarah Polley, Robert Sean Leonard, Piper Perabo, Stephen Lang

Scenario:        Michael Cooney, Timothy Scott Bogart

Producent/i:   Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi: imdb

Izbrisana sjećanja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
10
0.00

Nakon što se probudi u bolnici pateći od amnezije Simon spoznaje da se može vratiti u prošlost i riješiti misteriju bratove smrti.

Simon (Ryan Phillipe) se nakon nekoliko minuta provedenih na onom svijetu budi u bolnici. Zna tko je te uspjeva povezati članove obitelji no iz sjećanja su mu izbrisane dvije godine života. Ubrzo shvaća da je oženjen za Annu (Piper Perabo) te da je otrovan i vrlo vjerovatno odgovoran za smrt brata. U krugu bolnice primjećuje misterioznu ženu koju nitko drugi ne vidi.

Nedugo zatim podvrgnut je pretragama da bi se ponovno probudio u istoj bolnici dvije godine ranije. Razlog njegova dolaska u bolnicu sada je automobilska nesreća. Simon je uvjeren da može putovati kroz vrijeme što nastoji iskoristiti kako bi istražio pozadinu bratove smrti i promijenio vlastitu budućnost.

Ideja o glavnom protagonistu koji manipulira sjećanjima putujući između stvarnosti i fikcije već je mnogo puta viđena. Nolanov Memento nedvojbeno je poslužio kao uzor, kao i K-PAX u kojem, baš kao i u ovom naslovu, dominiraju dijalozi.